navigatie overslaan

Doe-tips

9 toffe kerstmarkten en evenementen in Twente

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 92442 keer
 • Geschreven door Nicoline

Je kunt naar een overvolle kerstmarkt in Duitsland, maar dit is minstens zo leuk. In Twente is het in de dagen voor kerst, traditie om de midwinterhoorn te blazen. Deze kom je dan ook op alle kerstmarkten tegen. En eerlijk is eerlijk, steeds als je de trage zware tonen hoort, voel je je toch een beetje melancholisch worden. Voor kinderen is er op de kerstmarkten ook genoeg te doen. Niks leuker dan dat de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan, het springkussen of met de kerstman, terwijl jullie een hete glühwein drinken op een verwarmd terras.

 1. 9

  Kerstmarkt Hengelo

  Fonkelende verlichting, kerstmuziek, de geur van glühwein die in de lucht hangt, struinen langs verschillende kerstchalets. Van 20 t/m 24 december verandert het Brinkplein en een gedeelte van het marktplein in een sfeervolle kerstmarkt. Het moment om je laatste kerst inkopen te doen, mooie cadeautjes uit te zoeken en te genieten van de kerstsfeer.

 2. 8

  Oldenzaal

  Het is de meest betoverende tijd van het jaar! Ontdek de ijssculptuur demonstraties van echte ijscavers, ontmoet mogelijk de kerstman in zijn arreslee en geniet van al het lekkers en moois dat er te proeven is in Oldenzaal op zaterdag 16 en zondag 17 december 2023.

 3. 7

  Winter Wonderland

  De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Met de schaatsbaan op de Oude Markt, prachtige verlichting in de straten én Enschede Lights up. Dit is een spectaculaire gratis lichtkunstroute. Kom jij ook dit jaar naar Winter Wonderland?

 4. 6

  Goorse Winterfeest

  In Goor hebben ze gouden keeltjes en dat laten ze tijdens de kerstmarkt horen. Verschillende koren en artiesten zingen die dag hun kerstliederen. Jij kunt er met een kop warme chocolademelk en oliebollen naar luisteren. Of ga je liever een rondje shoppen? Winkeliers maar ook veel hobbyisten bieden leuke kerstspullen aan. Uiteraard loopt er een kerstman rond.

 5. 5

  Denekamp

  Sfeervolle Kerstmarkt met levende kerststal. In het centrum staan tal van feestelijk verlichte kraampjes, een levende kerststal, een herder met schapen en live muziek! In de kerststal wordt het kerstverhaal voorgelezen en uitgebeeld door de kerstgroep uit de Knikbuurt.

 6. 4

  Christmas Fair Losser

  Op zondag 17 december kun jij je kersthart ophalen in Losser. Het centrum is omgetoverd tot een sfeervol kerstlandschap met versierde kerstbomen, vuurkorven, lantaarns en sfeerverlichting. Door de straten heen staan ca. 80 kramen met kerstartikelen en producten van ondernemers. Natuurlijk kun je ook genieten van een glaasje glühwein óf warme chocolademelk!

 7. 3

  Winter Wonder

  Winter Wonder gezelligheid in Haaksbergen. Met muziek, mooie kramen en lekkernijen. Een feestje voordat de feestdagen beginnen. Het dorp is volop in kerstsfeer en er kan geshopt worden tusse kramen met decoraties, sieraden, kerstcadeaus en natuurlijk in de winkels.

 8. 2

  Kerst en Kunst

  In het historische centrum van Ootmarsum wordt op zaterdag 9 en zondag 10 december van 12.00 tot 18.00 uur een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes en een romantisch decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel

 9. 1

  Diepenheim

  Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, allerlei lekkernijen en een compleet programma muziek, theater en andere optredens? Kom dan zondag 10 december naar de sfeervolle kerstmarkt in Diepenheim. Of maak een winterse Kastelenwandeling. Je hebt keuze uit twee afstanden: 10 en 15 km. De routes worden bewegwijzerd, en gaan over verharde wegen, zandwegen en mooie bospaden; Onderweg passeer je naast de kastelen een aantal bezienswaardigheden en hoor je midwinterhoornblazers.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.