navigatie overslaan

Typisch Twents

Shop een dag in kunstzinnig Ootmarsum bij de 8 allerleukste winkels

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 61852 keer
  • Geschreven door Nicoline

In Ootmarsum moet je tenminste één keer in je leven geweest zijn.

In een uithoek van Nederland, tegen de Duitse grens, ligt dit kleine stadje met een heel bijzondere ‘vibe’. Klinkerstraten en oude gevels maken Ootmarsum een charmant stadje. Daarnaast heeft het een mega aantrekkingskracht op kunstenaars, waardoor het er stikt van de kunstgalerieën en creatieve winkels. Dit trekt weer heel veel toeristen en daarom is het altijd gezellig in het centrum van Ootmarsum.

Winkelen in Ootmarsum
Winkelen in Ootmarsum

Leuke winkels in Ootmarsum

In Ootmarsum vind je mooie kleding- en designwinkels, afgewisseld met schattige brocante winkels. Het is er altijd koopzondag want de winkels in Ootmarsum zijn elke zondag open. Het is een echte aanrader om Ootmarsum eens in het weekend te bezoeken.

Openingstijden winkels in Ootmarsum

  • Maandag 13.00 - 18.00 uur (niet alle winkels)
  • Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
  • Woensdag 10.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 10.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag 12.00 – 17.00 uur

Voor speciale feestdagen, zoals Kerstmis, Hemelvaart, Koningsdag etc. gelden speciale openingstijden.

Wij hebben de leukste tips voor je op een rij gezet!

7. Kleding, interieur, kunst en fotografie

In het authentieke pand van Plebs & Snobs shop je naast kleding ook interieurspullen. Het pand bestaat uit 3 verdiepingen. Op de bovenste vind je een kunstgalerie maar ook een fotostudio. Wil je je na het shoppen op de foto laten zetten met je nieuwe outfit? Maak dan een afspraak.

6. Alles in Schotse ruit

In een prachtig oud pandje aan het Kerkplein, vind je de bijzondere kledingwinkel John Bardale. Hier verkopen ze traditionele Engelse, Ierse en Schotse kleding. Ben je een liefhebber van de Schotse ruit, dan is dit the place to be. Maar ook voor cashmieren truien, waxjassen en stevige, leren buitenlaarzen ben je hier aan het goede adres. Naast kleding koop je hier ook klassieke Engelse meubels.

5. Naturel miniwarenhuis

Ook het miniwarenhuis Het Portaal zit aan het Kerkplein. Het thema is natuurlijk en dat zie je in de hele collectie terug. Je koopt hier de leukste en origineelste woonaccessoires voor je huis, zoals de Story tiles, mooie serviezen, stoere kussens en plaids, kadootjes, stevige laarzen maar ook mooie kleding van bijvoorbeeld Moscouw en zelfgemaakt schorten.

4. Excentrieke schoenen

Aan de Marktstraat zit de beste schoenenwinkel van heel Twente. Met hun exclusieve collectie schoenen en accessoires voor hem en haar, weten ze je elke keer weer te verrassen. Als je bijzondere schoenen zoekt, moet je zeker een keer kijken bij Elle & Lui.

3. Grootstedelijke interieurs

Ilse en haar man Marco hebben een interieurdesignbureau in Fleringen, Ise Damhuis Stijlvol Wonen. Voor veel mensen hebben ze al de meest gave en stijlvolle interieurs bedacht. Hiermee hebben ze ook al een aantal keer in de woonbladen gestaan. Sinds kort heeft ze een designwinkel geopend aan de Schiltstraat in Ootmarsum. Hier verkopen ze hoogwaardige woonaccessoires en geven ze advies voor luxueuze interieurs.

2. Meubelwinkel aan de Grotestraat

Meubelwinkel Gewoon Mooii is een van de vele leuke winkels aan de Grotestraat in Ootsmarsum. In deze megagrote winkel vind je gave vintage achtige meubels, gecombineerd met brocante en vintage. Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Dan vind je hier zeker iets origineels.

1. De oudste herenzaak van Twente

Oostvogel Herenmode is de oudste herenzaak van Twente. De winkel bestaat al meer dan 220 jaar maar is zeker niet oubollig. Na de overname door Hans en Anke de Maa, verhuisde de winkel naar de Kapellestraat in Ootmarsum waar de nieuwe eigenaren het merkenaanbod flink verjongde. Zo verkopen ze er merken als SuperDry, Paul & Shark, Ted Baker, Brax en Fred Mello.

High-tea na het winkelen

Na een dag intensief winkelen in Ootmarsum, rust je uit bij één van de vele cafeetjes in Ootmarsum. Of je rijdt een stukje op naar Nutter, waar theehuis Dennenoord is gevestigd. Een high-tea hier is een begrip in de wijde omgeving. Met mooi weer zit je buiten in de grote tuin maar ook binnen in het authentieke houten pand uit 1921 zit je leuk. Na de high tea loop je nog even langs de brocantewinkel. Hier vind je prachtige theeserviezen, hippe woonaccessoires en brocante meubels.

Ook leuk om te lezen

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.