1. 0/21
  '

  Van eigen bodem

  Ontdek de Proef-adressen in Twente: de Boer op.

  Erg leerzaam voor kinderen: ga op expeditie bij een eeuwenoude boerderij. Op de boerderij kun je van alles leren over producten die je in de supermarkt haalt. Kruip in de huid van de boer en stap zelf de trekker op.

 2. 21/21

  21.

  Distilleerderij Horstman

  Horstman distilleerderij is een distilleerderij gevestigd in Losser waarbij Twentse graangewassen verwerkt worden tot sterk alcoholische streekgebonden dranken, zoals whiskey, jenever, Moonshine.

 3. 20/21

  20.

  Pakhuis Twente

  Wees van harte welkom in de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten! In 2013 zijn ze ooit begonnen met een klein assortiment aan speciaal bieren, maar inmiddels is de keuze gigantisch. Kom het ontdekken in Albergen!

 4. 19/21

  19.

  Huttenkloas Brouwerij

  Echt ambachtelijk gebrouwen bier uit Twente! Vanuit de brouwerij in Albergen brouwt Huttenkloas de lekkerste speciaalbieren. Geïnspireerd door Klaas Annink, de meest beruchte struikrover uit Twente.

 5. 18/21

  18.

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke

  Bij Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel, waar je het hele jaar leuke groepsuitjes kan laten organiseren.
  In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden.

 6. 17/21

  17.

  Stokerij Twentse Ketels

  In 2018 werd Stokerij Twentse Ketels opgericht door Maarten jan Leppink. Met ruime ervaring in het ontwikkelen, produceren, mengen, roeren, verpakken en op de markt brengen van vloeibare hulpstoffen, was een overstap naar eenzelfde combinatie met natuurlijke grondstoffen een logisch vervolg.

 7. 16/21

  16.

  Flavourite Wine

  Een wijnproeverij met vrienden of collega's. Voor speciale gelegenheden, of natuurlijk zomaar!
  Flavourite Wine organiseert volledig verzorgde wijnproeverijen op jouw locatie in Twente. Wine organiseert volledig verzorgde wijnproeverijen op jouw locatie in Twente.

 8. 15/21

  15.

  De Koel'nbekke

  Bij de Koel'nbekke kun je het gehele jaar door deelnemen aan een workshops in de workshopschuur, maar je kunt er ook koe knuffelen. Ook leuk om hier je kinderfeestje te vieren!

 9. 14/21

  14.

  Herterij Twente

  Wandelen, een huisje huren, de edelherten bewonderen, meedoen aan een excursie, uitrusten op het boerenterras of een Twentse maaltijd afhalen, het kan allemaal bij Herterij Twente.
  Je kunt de imposante edelherten vlakbij de boerderij bewonderen. Of huur een van de Hollandse Huisjes.

 10. 13/21

  13.

  Kaas- en zuivelboerderij `t Hoepel

  In de bijna 100 jaar oude boerderij, die gelegen is in de mooie natuur van het Twentse landschap, wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas en zuivelprodukten bereid van verse melk, direct van eigen koeien die in de zomer een heerlijk buitenverblijf hebben in de groene weide en 's winters de ruimte hebben in de stal... Beleef zelf de verschillende seizoenen in de producten. Puur natuur en zonder toevoegingen!

 11. 12/21

  12.

  Buffalo Farm Twente

  Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worde er zelfs ijsjes gemaakt.

 12. 11/21

  11.

  Erfgoed Bossem

  Op het eeuwenoude erf verzorgen ze met liefde en toewijding de Brandrode runderen en ontvangen ze graag gasten om bij hen te eten, logeren en genieten van het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente, hét landgoed van Nederland.

 13. 10/21

  10.

  TwenteFruit

  Kom langs, proef en geniet! Met dit motto laten ze bij TwenteFruit je kennis maken met de kwekerij. Je kunt hier frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien zelf plukken.

 14. 9/21

  9.

  Klompenmakerij Koop

  Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kunt zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Nadien kan in de gezellige koffie ruimte een kop koffie en heerlijke Twentse krentenwegge genuttigd worden (niet bij de prijs inbegrepen).

 15. 8/21

  8.

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps biedt verschillende afhaalboxen aan, zoals een lekkere borrelbox, Boer'n ontbijtmand, extra bij Boer'n ontbijtmand Deluxe, Tapasbox en bij de Koffiebox.

 16. 7/21

  7.

  De Manderveense Aardbei

  Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers.

 17. 6/21

  6.

  Wild Bijzonder Vissen

  Midden in de natuur, even buiten Reutum, ligt het prachtige viswater van WILD. Aan de voet van een stijlvol buitenhuis lonken vijf visvijvers uitdagend naar liefhebbers van vissen.

 18. 5/21

  5.

  Trekkerrit Twente

  Een authentieke Twentse boerenervaring
  Twente het landgoed van Nederland. Het glooiende essen landschap met zijn door houtwallen omzoomde weilanden. De heidevelden, wuivende graanakkers enkel doorkruist met smalle boeren land en zandwegen. Waar korenbloem en klaproos veelvuldig te zien zijn.

 19. 4/21

  4.

  Erve Broam

  Op de traditionele Twentse boerderij Erve Broam kunt u terecht voor boerderijeducatie op een modern melkveebedrijf met rondleiding. Ook is er een vakantiewoning en unieke vergaderlocatie.

 20. 3/21

  3.

  Erve Meesterplaatsje

  Ben jij toe aan een verdiend weekendje weg of enkele dagen bijtanken in een mooie en ontspannende omgeving? Kom dan overnachten op het landgoed in het prachtige Breklenkamp.

 21. 2/21

  2.

  Boerderijwinkel en kaasmakerij Zunakaas

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

 22. 1/21

  1.

  Pelmolen Ter Horst

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen Ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter