navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: de Boer op.

 • Leestijd 5
 • Gelezen 807 keer

Erg leerzaam voor kinderen: ga op expeditie bij een eeuwenoude boerderij. Op de boerderij kun je van alles leren over producten die je in de supermarkt haalt. Kruip in de huid van de boer en stap zelf de trekker op.

 1. 21

  Distilleerderij Horstman

  Bij Distilleerderij Horstman in Losser worden Twentse graangewassen verwerkt tot sterk alcoholische streekgebonden dranken, zoals whiskey, jenever en Moonshine. Het hart van de distilleerderij is een traditionele koperen ketel met whiskyhelm: 'Liesbeth'. Proef zelf de bijzondere zelf gedestilleerde drank tijdens een proeverij.

 2. 20

  Pakhuis Twente

  Neem een kijkje in de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten! Naast een groot assortiment speciaalbieren hebben ze inmiddels ook al hun eigen likeurtjes uitgebracht: Tukkertjes en de Bokk'n Olie. Laagdrempelig, persoonlijk en helemaal van deze tijd.

 3. 19

  Huttenkloas Brouwerij

  Echt ambachtelijk gebrouwen bier uit Twente! Vanuit de brouwerij in Albergen brouwt Huttenkloas de lekkerste speciaalbieren. Geïnspireerd door Klaas Annink, de meest beruchte struikrover uit Twente. Alles in de brouwerij is handwerk en het bier wordt op écht ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spat.

 4. 18

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel, waar je het hele jaar leuke groepsuitjes kan laten organiseren. In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden. In het voorjaar is de pluktuin geopend voor het kleurrijkste boeket.

 5. 17

  Stokerij Twentse Ketels

  In 2018 werd Stokerij Twentse Ketels opgericht. In Haaksbergen worden de whisky’s, jenevers, gins, korenwijn, fruitdistillaten en bierbrand op ambachtelijke wijze in koperen ketels gestookt. Veel grondstoffen komen uit de directe omgeving zoals jeneverbessen in Het Lankheet, appels, peren, kweeperen en mispels uit Haaksbergen en omgeving.

 6. 16

  Flavourite Wine

  Een wijnproeverij met vrienden of collega's. Voor speciale gelegenheden, of natuurlijk zomaar!
  Flavourite Wine organiseert volledig verzorgde wijnproeverijen op jouw locatie in Twente. Wine organiseert volledig verzorgde wijnproeverijen op jouw locatie in Twente.

 7. 15

  De Koel'nbekke

  Bij de Koel'nbekke kun je het gehele jaar door deelnemen aan een workshops in de workshopschuur, maar je kunt er ook koe knuffelen. Ook leuk om hier je kinderfeestje te vieren!

 8. 14

  Herterij Twente

  Wandelen, een huisje huren, de edelherten bewonderen, meedoen aan een excursie, uitrusten op het boerenterras of een Twentse maaltijd afhalen, het kan allemaal bij Herterij Twente.
  Je kunt de imposante edelherten vlakbij de boerderij bewonderen. Of huur een van de Hollandse Huisjes.

 9. 13

  Kaas- en zuivelboerderij `t Hoepel

  In de bijna 100 jaar oude boerderij, die gelegen is in de mooie natuur van het Twentse landschap, wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas en zuivelprodukten bereid van verse melk, direct van eigen koeien die in de zomer een heerlijk buitenverblijf hebben in de groene weide en 's winters de ruimte hebben in de stal... Beleef zelf de verschillende seizoenen in de producten. Puur natuur en zonder toevoegingen!

 10. 12

  Buffalo Farm Twente

  Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worde er zelfs ijsjes gemaakt.

 11. 11

  Erfgoed Bossem

  Op het eeuwenoude erf verzorgen ze met liefde en toewijding de Brandrode runderen en ontvangen ze graag gasten om bij hen te eten, logeren en genieten van het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente, hét landgoed van Nederland.

 12. 10

  TwenteFruit

  Kom langs, proef en geniet! Met dit motto laten ze bij TwenteFruit je kennis maken met de kwekerij. Je kunt hier frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien zelf plukken.

 13. 9

  Klompenmakerij Koop

  Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kan zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Nadien kan in de gezellige koffie ruimte een kop koffie en heerlijke Twentse krentenwegge genuttigd worden (niet bij de prijs inbegrepen).

 14. 8

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps biedt verschillende afhaalboxen aan, zoals een lekkere borrelbox, Boer'n ontbijtmand, extra bij Boer'n ontbijtmand Deluxe, Tapasbox en bij de Koffiebox.

 15. 7

  De Manderveense Aardbei

  Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers.

 16. 6

  Wild Bijzonder Vissen

  Midden in de natuur, even buiten Reutum, ligt het prachtige viswater van WILD. Aan de voet van een stijlvol buitenhuis lonken vijf visvijvers uitdagend naar liefhebbers van vissen.

 17. 5

  Trekkerrit Twente

  Het échte Twente ontdek je het best...op de trekker. In ons prachtige coulisselandschap ontstaan door generaties van boeren, beleef je een authentieke Twentse boerenervaring.

 18. 4

  Erve Broam

  Op de traditionele Twentse boerderij Erve Broam kunt u terecht voor boerderijeducatie op een modern melkveebedrijf met rondleiding. Ook is er een vakantiewoning en unieke vergaderlocatie.

 19. 3

  Erve Meesterplaatsje

  Ben jij toe aan een verdiend weekendje weg of enkele dagen bijtanken in een mooie en ontspannende omgeving? Kom dan overnachten op het landgoed in het prachtige Breklenkamp.

 20. 2

  Boerderijwinkel en kaasmakerij Zunakaas

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

 21. 1

  Pelmolen Ter Horst

  Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen Ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen.

Wat vind je van dit artikel?