navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: Goed voor (m)elk.

 • Leestijd 2
 • Gelezen 454 keer

Proef het échte boerderijleven en ga zelf aan de slag. Op veel boerderijen mag je eigen melk tappen (hoe vers wil je het hebben), of leer je hoe kaas wordt gemaakt. En natuurlijk mag je ook zelf de kalfjes aaien. Een rondje dat je zeker met kinderen niet mag overslaan.

 1. 9

  Kaas- en zuivelboerderij `t Hoepel

  In de bijna 100 jaar oude boerderij, die gelegen is in de mooie natuur van het Twentse landschap, wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas en zuivelprodukten bereid van verse melk, direct van eigen koeien die in de zomer een heerlijk buitenverblijf hebben in de groene weide en 's winters de ruimte hebben in de stal... Beleef zelf de verschillende seizoenen in de producten. Puur natuur en zonder toevoegingen!

 2. 8

  Melktap Erve Scholten

  Onze koeien hebben hier alle ruimte om lekker rond te grazen. Juist dat maakt de melk zo lekker. Proef zelf maar! Met onze melktap tap je verse melk… rechtstreeks van de boerderij.

 3. 7

  Buffalo Farm Twente

  Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worde er zelfs ijsjes gemaakt.

 4. 6

  Raw Milk Company

  Sinds 2013 maakt Raw Milk Company als eerste en enige in Nederland rauwmelkse kefir. Inmiddels hebben ze daar o.a. yoghurt, hangop en jus de lait aan toegevoegd. Natuurlijke producten die eerlijk en gezond zijn, voor mens en dier.

 5. 5

  Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps biedt verschillende afhaalboxen aan, zoals een lekkere borrelbox, Boer'n ontbijtmand, extra bij Boer'n ontbijtmand Deluxe, Tapasbox en bij de Koffiebox.

 6. 4

  Vrielink's Zuivel & Vlees

  Bij Vrielink's Zuivel & Vlees ben je aan het juiste adres voor melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van rundvlees van eigen koeien en varkensvlees van hun eigen wroetvarkens.

 7. 3

  Erve Broam

  Overnachten op een bijzonder Twents erfgoed, (maximaal 16 personen & 5 kleine kinderen ) waarbij het u aan luxe niet ontbreekt. Op deze plek kunt u genieten van de vakantieboerderij, de landelijke omgeving en van uitstapjes in regio Twente.

 8. 2

  Boerderijwinkel en kaasmakerij Zunakaas

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

 9. 1

  Ons Boer'n Erf

  Sinds 2018 vind je hier naast het melkveebedrijf ook een boerderijwinkel op Ons Boer'n Erf met heerlijke streekproducten.

Wat vind je van dit artikel?