navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: rondje zoep'n.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 391 keer

Pure smaakbelevingen en een hoop lol. Dat is het rondje zoep'n in Twente. Een must-do met een hele groep. Passievolle Tukkers vertellen je alles over hun producten en de omgeving. Proef de lekkerste speciaal biertjes, smaakvolle wijnen of verfijnde likeuren en whisky.

 1. 9

  Wijngaard Hof van Twente

  Met een totaaloppervlakte van 5.5 hectare, verdeeld over drie locaties, biedt Wijngaard Hof van Twente vanuit het Twentse landschap exclusieve kwaliteitswijn. Een unieke bodemsamenstelling, uitgekiende bemesting, een sterke productie beperking en geslaagde kruisingen vormen de basis voor de kwalitatief hoogstaande wijn. De wijnen van Wijngaard Hof van Twente worden regelmatig bekroond met internationale prijzen.

 2. 8

  Restaurant Vinck

  Een restaurant te midden van de wijngaarden. Waar je (h)eerlijke wijn drinkt, die gemaakt is van de druiven die voor de deur groeien. Waar de wijnboer ook de kok is en waar met streekproducten de meest smaakvolle gerechten samengesteld worden….’ Een vakantiedroom? Nee hoor, vanaf november 2022 dagelijkse waarheid bij restaurant Vinck. De bevlogen wijnmakers hebben hun restaurant én nieuwe duurzame wijnmakerij in Geesteren geopend. Ook is daar een nieuwe wijngaard aangeplant, naast de huidige wijngaarden.

 3. 7

  Distilleerderij Horstman

  Bij Distilleerderij Horstman in Losser worden Twentse graangewassen verwerkt tot sterk alcoholische streekgebonden dranken, zoals whiskey, jenever en Moonshine. Het hart van de distilleerderij is een traditionele koperen ketel met whiskyhelm: 'Liesbeth'. Proef zelf de bijzondere zelf gedestilleerde drank tijdens een proeverij.

 4. 6

  Pakhuis Twente

  Neem een kijkje in de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten! Naast een groot assortiment speciaalbieren hebben ze inmiddels ook al hun eigen likeurtjes uitgebracht: Tukkertjes en de Bokk'n Olie. Laagdrempelig, persoonlijk en helemaal van deze tijd.

 5. 5

  Huttenkloas Brouwerij

  Echt ambachtelijk gebrouwen bier uit Twente! Vanuit de brouwerij in Albergen brouwt Huttenkloas de lekkerste speciaalbieren. Geïnspireerd door Klaas Annink, de meest beruchte struikrover uit Twente. Alles in de brouwerij is handwerk en het bier wordt op écht ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spat.

 6. 4

  Stokerij Twentse Ketels

  In 2018 werd Stokerij Twentse Ketels opgericht. In Haaksbergen worden de whisky’s, jenevers, gins, korenwijn, fruitdistillaten en bierbrand op ambachtelijke wijze in koperen ketels gestookt. Veel grondstoffen komen uit de directe omgeving zoals jeneverbessen in Het Lankheet, appels, peren, kweeperen en mispels uit Haaksbergen en omgeving.

 7. 3

  Flavourite Wine

  Flavourite Wine is de klassieke wijnwereld in een hip jasje, voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles wat met wijn te maken heeft.

 8. 2

  De Johanneshoeve

  Vele mogelijkheden: Bed & Breakfast, appartementen, groepsaccommodatie, camperplaats, vergaderruimte, feestlocatie en rustpunt. De Johanneshoeve; landelijk gelegen met uitzicht over de landerijen, nabij natuurgebied de Engbertsdijksvenen.

 9. 1

  Othmar Bier

  In een kasteelachtige setting, op het Commanderieplein in het midden van Ootmarsum, bevindt zich de Othmar Bierbrouwerij, Herberg en Bierspa. Dé plek waar je de ultieme bierbeleving kunt ervaren. Alles hier staat in het teken van bier, of dit nou de brouwerij is waar alles op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt, de bierspa, waar je je onderdompelt in al het goede dat bier te bieden heeft, of de herberg, waar iedere kamer op unieke wijze in bierthema is aangekleed. Bij Othmar ervaar je de ultieme bierbeleving.

Wat vind je van dit artikel?