navigatie overslaan

Route-tips

Kleurrijke kunst in Twente: 3 toffe streetart routes

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 4281 keer

Aan verschillende steden in Twente wordt extra kleur toegevoegd in de vorm van streetart. Artiesten in straatkunst, zoals de welbekende graffiti, ontwikkelen zich met hun rollers en spuitbussen de laatste jaren tot ware kunstenaars. Om dit allemaal te kunnen bewonderen zijn er veel fiets- en wandelroutes door de Twentse steden.

 1. 3

  Wandelen door Enschede

  Deze route neemt je mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis door de stad, waar je kunt genieten van enkele van de meest opvallende straatkunstwerken. Wandel langs kleurrijke muren, verborgen steegjes en levendige delen van Enschede. De wandelroute start bij de Tourist Info Enschede. Een route van 3,4 km langs twintig verschillende locaties in de stad.

 2. 2

  Kunst in Almelo

  De meest verrassende route van Almelo! Want hoewel je misschien wel wist dat talentvolle artiesten uit Almelo komen, wist je waarschijnlijk niet dat Almelo nog veel meer kunstenaars heeft en de kunst hier vaak letterlijk op straat ligt. Je moet alleen net even weten waar te kijken. Deze route van 6,5 km leidt je langs 45 bijzondere kunstobjecten, ateliers en galeries verspreid over de binnenstad en geeft je bij ieder object een korte uitleg.

 3. 1

  Kunstwerken in Hengelo

  Ben je op zoek naar een unieke en alternatieve manier Hengelo te verkennen? Volg dan de streetart wandelroute en ontdek de verborgen pareltjes. Deze route neemt je mee naar minder bekende locaties waar je kunt genieten van adembenemende kunstwerken, weggestopt in steegjes en op vergeten muren. De Street Art Route is af te halen bij het Toeristisch Informatie Punt of online te downloaden

Wat vind je van dit artikel?