navigatie overslaan
Tours & excursies

Tours & excursies

Reserveer in Twente eens een tour of excursie in één van de prachtige bedrijven, steden of karaktiristieke dorpen. Ontdek alles over deze regio. Hier vindt je verschillende tours en excursies.

De natuur en geschiedenis van Twente leent zich natuurlijk bij uitstek voor de streek om excursies en tours te organiseren. En Enschede alleen al telt vele musea. Waaronder die van FC Twente en de brouwerij van Grolsch, de twee trotsen van de streek. Ze leveren bezienswaardigheden op die je in leuke excursies ontdekt. En heb je toevallig een vriendin die bij het kijken van een horrorfilm steevast het kussen voor haar gezicht houdt? Neem haar dan eens mee tijdens een maanwandeling door De Sallandse Heuvelrug. Mooi moment om dan eens wat weetjes te verkondigen over de wolf, die na 150 jaar weer terug is in Nederland. Veel plezier!

Tour in èn buiten Ootmarsum

Ootmarsum en haar omgeving leent zich uitstekend om je een dag te vermaken. Verken met behulp van de stadsgids het eeuwenoude plaatsje en besef daarbij dat de straatjes en steegjes er al in de Middeleeuwen zo bij lagen. Je ademt letterlijk de geschiedenis van de Middeleeuwen in als je door dit karakteristieke plaatsje wandelt.

TukTuk of toch een trike

Aansluitend kun je hier ook verschillende soorten voertuigen huren om de natuurrijke omgeving van Ootmarsum te ontdekken zoals een TukTuk. Tukkers rijden in een TukTuk. Nou ja, niet echt. Daarom huur je hier net zo goed een legervoertuig, een trike of een E-chopper om je eigen tour door Twente te beleven.

Stadiontour bij FC Twente

De voetballiefhebbers gaan natuurlijk op excursie bij FC Twente als ze in deze streek zijn. De landskampioen van 2010 heeft sindsdien een turbulente periode meegemaakt en stadion De Grolsch Veste openbaart nu al haar geheimen aan de doorgewinterde voetballiefhebbers. Loop door de catacomben en de spelerstunnel en waan je Wout Brama. Of neem plaats achter de tafel in de persruimte en laat je ondervragen door je vrienden.

Grolsch Bierbrouwerij

Dat Tukkers goed bier kunnen drinken is algemeen bekend. Maar ze weten ook wel hoe je een lekker potje bier moet brouwen. Aanschouw het met je eigen ogen tijdens een excursie in de brouwerij van Grolsch. Samen met FC Twente blijft de brouwerij dé trots van de streek. Na de uitgebreide rondleiding van 2,5 uur heb je zoveel opgestoken dat je je eigen bier zou kunnen gaan brouwen. Lekker man, proost!

De Museumfabriek

In Enschede kun je meer doen dan alleen bier drinken en voetbal kijken. In de Museumfabriek kun je niet alleen tentoonstellingen bekijken, je kan er zelf ook je handen uit je mouwen steken. Tijdens de excursie laat je in de Makerspace van het museum je fantasie en creativiteit de loop. Zie maar wat je maakt. Als je maar skik hebt!

Rijksmuseum Twenthe

Enschede doet niet onder voor Amsterdam qua musea. Als je van geschiedenis houdt, plan dan een excursie in het Rijksmuseum Twenthe in. Hier zie je hoe de kunst van Twente zich heeft ontwikkeld. Van de Middeleeuwen tot aan de hedendaagse kunst.

Beleef De Sallandse Heuvelrug ‘s nachts

Op de grens van Twente en Salland ligt nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Staatsbosbeheer organiseert regelmatig schemerwandelingen en maanwandelingen. Onder begeleiding van de boswachter krijg je een tour door het bos. Wanneer de zon ondergaat en het bos tot leven komt. Of rond middernacht wanneer alle wilde dieren al volop actief zijn. Misschien spot je een wild zwijn of een hert. Of word jij gespot door een wolf wanneer je de groep uit het oog bent verloren en hopeloos bent verdwaald. Spannend!

Of je nu in een brouwerij, een museum, een stadion of de maag van een wolf zit, de tours door Twente bezorgen je een topdag!