Tours & excursies

Reserveer in Twente eens een tour of excursie in één van de prachtige bedrijven, steden of karaktiristieke dorpen. Ontdek alles over deze regio. Hier vindt je verschillende tours en excursies.

Tours & excursies

Rondleiding Roombeek Enschede

Roombeek is de afgelopen jaren prachtig herbouwd tot een voorbeeldwijk van stedelijk bouwen. Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen. Onder de bezielende leiding van architect Pi de Bruijn is Roombeek uitgegroeid tot een levendige en wereldse wijk met vernieuwende architectuur en met respect voor het verleden. Resten van het rijke textiel verleden vind je overal terug in de wijk.

Twentse Bierbrouwerij & Proeflokaal

Van harte welkom bij het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal, de huiskamer van de Twentse Bierbrouwerij. Laagdrempelig, met heerlijk eten en bovenal prachtige bieren tegen een sympathieke prijs. Ook voor een rondleiding of leuk arrangement kunt u terecht bij het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. De brouwerij is op afspraak (vanaf 10 personen) te bezichtigen en een proeverij behoort ook tot de mogelijkheden. Het Proeflokaal naast de brouwerij is 7 dagen per week geopend.

Gidsen Oud Borne

Borne heeft niet alleen een levendige dorpskern met aantrekkelijke winkels en terrasjes, maar ook een oud centrum, waarin nog veel de sfeer ademt uit vorige eeuwen. Dit oud Borne heeft sinds 1991 het landelijk predikaat “beschermd dorpsgezicht”. Door de Stichting Gidsen Oud Borne worden wandelingen georganiseerd met als doel belangstellenden op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van het dorp. De rondleidingen zijn zeer geschikt als invulling van een familiefeest, personeelsuitje of gewoon een dagje uit.

Maar denk ook aan Ootmarsum, Delden, de vele kastelen in Twente, de Grolsch Veste, verschillende musea, prachtige natuurgebieden en ga zo maar door...