Enterse Zomp "De Schuttevaer"

Ongeveer 200 jaar geleden voeren er wel 120 zompen op de Regge. De Regge was destijds net zo belangrijk als nu de A1! Ook nu nog is varen met de zomp een belevenis.

Stap deze zomer in en geniet van de prachtige natuur en de herstelprojecten waardoor de Regge weer meandert.

Een tochtje met een zomp is door het overtomen ook spannend. Tussen Rijssen en Hancate, in Zuna en Overwater, liggen twee stuwen die je kunt passeren met een overtoom. Daarvoor vaart de schipper op een lorrie; met behulp van de accu’s aan boord wordt de lorrie over de vistrap getrokken.

Achter de ijsfabriek Ola, in het botenhuis, vindt ‘De Schuttevaer’ haar thuis. Vanaf juli tot eind augustus, op maandag tot en met zaterdag wordt er om 13:00, 14:30, 16:00 en 19:00 gevaren. Vaarten duren 1 uur. Er kunnen een beperkt aantal mensen aan boord, maximum aangegeven bij boekingen. Reserveren kan via de Enterse zomp.

Voor een unieke vaartocht over de Regge is “De Schuttevaer” per uur te huur voor scholen, buurtverenigingen, bedrijven en particulieren. Voor groepen zijn er dan twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de ander vertelt over allerlei wetenswaardigheden. Tijdens deze vaartochten kunt u ook gebruik maken van verschillende arrangementen aan boord, zoals bijvoorbeeld een High Tea.

Daarnaast zijn er in het seizoen diverse bijzondere vaarten, zoals de Vroege Natuurvaart, de Overtoomtocht en de Avondroodtocht. Deze laatste is ook voor groepen te boeken.

Of bekijk de website www.entersezomp.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag gesloten

Elk heel uur een afvaart.
Reserveren niet nodig.
Voor meer info: Tourist Info Nijverdal 0548-612729


contactinformatie

 

Reggeweg
Hellendoorn

Tip je vrienden

facebook twitter