Othmar Bierbrouwerij

In het kasteelachtige setting, op het Commanderieplein midden in het centrum van Ootmarsum, bevindt zich de Othmar Bierbrouwerij waar op ambachtelijke wijze Othmar bier gebrouwen wordt.

In de koperen ketels, die zich in het midden van Gasterij Oatmössche bevinden, worden de bieren op ambachtelijke wijze gebrouwen. Volgens de oeroude brouwwijze, het Duitse ‘Reinheitsgebot’, brouwen we het bier met slechts de vier basis ingrediënten, water, hop, mout en gist. Hierdoor ontstaat een natuurlijk bier vol van smaak en zonder toevoegingen. In de moderne brouwerij staat duurzaamheid voorop en worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.

Wil je meer weten over alles wat met het bier te maken heeft? Boek dan een rondleiding door de brouwerij! Onder leiding van een van de brouwkenners word je meegenomen langs de verschillende processen. Ervaar wat Othmar Bier zo speciaal maakt door kennis te maken met haar geschiedenis, grondstoffen en traditionele brouwmethode in een uiterst moderne brouwerij.

Othmar Herberg en Bierspa
Vanaf medio 2022 opent op het Commanderieplein, naast de Othmar Bierbrouwerij, de Othmar Herberg en Othmar Bierspa. De Othmar Herberg is een hotel dat in het teken staat van de ultieme bierbeleving met haar 12 kamer met elk z'n eigen biergerelateerd thema. In de Othmar Bierspa kun je je laten onderdompelen met alles wat met bier te maken heeft. Drie ruimtes met elke een bierthema waarin massagestoelen, dompelbaden, bierbarrelsauna's en houten bierbaden te vinden zijn. In deze bierbaden worden ingrediënten van bier gemixt en kan er genoten worden van een lekker Othmar biertje van de tap.

Of bekijk de website www.othmar.eu

contactinformatie

 

Commanderieplein 6
7631 EA Ootmarsum

0541-760808

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter