navigatie overslaan

Rondleiding Roombeek Enschede

Roombeek is de afgelopen jaren prachtig herbouwd tot een voorbeeldwijk van stedelijk bouwen. Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.

Onder de bezielende leiding van architect Pi de Bruijn is Roombeek uitgegroeid tot een levendige en wereldse wijk met vernieuwende architectuur en met respect voor het verleden. Resten van het rijke textiel verleden vind je overal terug in de wijk.

Titia Boitelle, een zeer ervaren gids, neemt je mee door deze verrassende wijk en maakt een rondleiding door Roombeek tot een unieke ervaring.

In Roombeek Cultuurpark zijn bovendien een aantal kunst en culltuurinstellingen gevestigd zoals TETEM Kunstruimte, het Rijksmuseum Twenthe en museum TwentseWelle. Gecombineerd met een rondleiding door Roombeek vormt dit een een compleet en boeiend dagje uit.

De rondleiding door Roombeek (startpunt museum TwentseWelle of op verzoek een andere locatie) begint met een inleiding, waarna je de wijk met andere ogen zult gaan bekijken.

Extra rondleidingen

Zonder vooraf opgave, op elke tweede en laatste zondag van de maanden februari tot en met september. Start om 13:30 - einde om 15:00. Start in Gastro Bar Bij Rozendaal, het Rozendaal 10 in Enschede. Inleiding in het theater van het Museum TwentseWelle. Rondleiding door de 'mooiste' wijk van Nederland met veel historie en architectuur. Kosten zijn €5,- per persoon, gepast betalen na afloop.

Deelnemers krijgen 25% korting op de entreeprijs van het museum van TwentseWelle.

“Weten is anders kijken, laat je verrassen”. Neem contact op met Titia Boitelle voor de mogelijkheden en prijzen.