1. 0/6
  '

  Doe-tips

  6 Twentse tips om te doen tijdens Koningsdag. Zo maak je er een feestje van!

  Zoals alle feestdagen in het voorjaar van 2021 zal ook Koningsdag een andere wending krijgen dan we gewend zijn. Tijdens Koningsnacht kun je nu gewoon slapen, je hoeft niet in alle vroegte naar de vrijmarkt en ook niet met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. 27 april is geen Koningsdag, maar Woningsdag. Toch kun je er thuis of dicht bij de deur ook een feestje van maken! Hoe je dat doet? We hebben een aantal tips voor je.

 2. 6/6

  6.

  Expeditie Polaroid op Koningsdag.

  Door Actief Twente, de expeditie om Twente te leren kennen!
  Met een E Chopper op pad opzoek naar de plaatsen op de polaroidfoto’s. Een uitdaging voor de echte puzzelaar. Het ultieme dagje uit!

 3. 5/6

  5.

  Delden’s Dinnertour Koningsdag editie

  Wil je met Koningsdag toch iets leuks doen in Delden? Dat kan! Doe mee aan de unieke Dinnertour Koningsdag editie langs maar liefst acht locaties in Delden.

 4. 4/6

  4.

  Koningsdag Ootmarsum, een vorstelijke wandeling

  Beleef Ootmarsum dit jaar tijdens Koningsdag door een interactieve tocht, waarbij je op zoek gaat naar het Koning Othmar Fortuin. Volg de Riddersporen langs deelnemende horeca, waar je vorstelijk kunt genieten van vijf heerlijke gerechten. Slaag jij erin om de locatie van het Koning Othmar Fortuin te vinden, dan maak je kans op een prijs met een waarde van €150,-. Opgeven kan elke dag t/m 24 april bij Brasserie Rien Schulten. De kosten bedragen €32,50 per volwassene en €9,95 per kind. Er is slechts beperkte deelname mogelijk, dus vol is vol!

 5. 3/6

  3.

  Veurn & Ett'n Koningsdag 2021

  Vijf restaurants bundelen hun krachten en starten een nieuw initiatief. Een autotocht langs vijf verschillende horecaondernemers in de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Bij elk restaurant ontvang je een andere gang van het diner. Het diner is niet om mee te nemen naar huis, maar om op te eten in de auto. Hoe origineel en leuk is dit!

 6. 2/6

  2.

  Drive Through Koningsdag

  Deze Drive Through van Bcause is een activiteit voor het hele gezin. Met een routeboek op schoot navigeer je (ervaring geen vereiste) over de mooiste wegen door Twente. Ergens midden op de route kom je aan bij een lokale restauranthouder of B&B waar er een pakket met huisgemaakte lekkernijen voor je klaarstaat! Op het eindpunt kom je aan bij een lokale producent. Hier krijg je een pakket met verse producten mee voor thuis.

 7. 1/6

  1.

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Twente bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier Twentse Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van Kerkepaden-Tichelroutes.

  Geschreven door Mathias
 3. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 4. Dwars door Twente

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

Tip je vrienden

facebook twitter