1. 0/8
  '

  Doe-tips

  8 Twentse tips om te doen tijdens Koningsdag. Zo maak je er een feestje van!

  Koningsdag wordt dit jaar weer gevierd zoals we gewend zijn, heel Twente kleurt oranje. Je mag weer in alle vroegte naar de vrijmarkt en weer heerlijk met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. Volop gezelligheid! We hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 2. 8/8

  8.

  QMusic Foute Party in Enschede

  Het terrein van Universiteit Twente wordt opnieuw omgetoverd tot een XXL oranje walhalla van fout, met de allerfoutste feestartiesten en de heerlijkste hitjes. Met onder andere Frans Bauer, Cascada, Jody Bernal en de Qmusic dj's. Dit wil je niet missen.

 3. 7/8

  7.

  Vier dagen lang Koningsdag

  In Denekamp pakken ze dit jaar helemaal uit. Niet één dag Koningsdag, hier kun je maar liefst vier dagen lang genieten van het Koningsfeest. Met onder andere optredens van de Edwin Evers Band, Bizzey, Freddy Moreira en Feestnation. Dat wordt gegarandeerd FEEST!

 4. 6/8

  6.

  Koningsfestival in Enschede

  Koningsdag en Koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en kindermatjesmarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje. Er is een gratis toegankelijk (muziek)programma op de Oude Markt, in de Walstraat, Hofstraat, Stationsplein, Ei van Ko, Jacobusplein en op Koningsdag ook op het Willem Wilminkplein. Ook worden de Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt weer georganiseerd.

 5. 5/8

  5.

  Maxima's Night Out

  Rock, Swing en Zing Koningsdag in! Op koningsnacht 26 april is er weer een bomvolle avond georganiseerd met een gevarieerd aanbod aan optredende acts. Van popmuziek, soul, funk maar ook Dance en Nederlandstalige meezingers: voor ieder wat wils!

 6. 4/8

  4.

  Kingpop Vasse

  Het laagdrempelige festival vol vermaak, creatieve spektakels maar bovenal een muzikale dag voor jong en oud. Op woensdag 27 april is het weer zover Kingpop in Vasse!

 7. 3/8

  3.

  Extra Weerselose Markt

  Op koningsdag organiseert de Weerselose Markt een extra markt. Hier vind je honderden kramen en standplaatsen met vele artikelen. Op Koningsdag wordt er flink uitgepakt. Geniet naast het shoppen van muziek- en dweilorkesten en verschillende artiesten!

 8. 2/8

  2.

  Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Overijssel bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier kleinere Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

 9. 1/8

  1.

  Koningsdag in Hengelo

  Stap vroeg je bed uit want Hengelo heeft dit jaar weer uitgepakt op Koningsdag. Struin langs de kleedjesmarkt en de kramenlint vol met etenswaren. Geniet van de diverse demonstraties en workshops van sport, cultuur en muziek van de Hengelose Verenigingen. En als je dat allemaal hebt gehad swing dan nog even in de attracties op de Oranjekermis!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter