navigatie overslaan

Doe-tips

7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 13568 keer

Maak van je voorjaarsvakantie een feest! Van een bezoek aan een musea tot klimmen en klauteren in een speelbos. Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek wat Twente te bieden heeft. Bekijk hier onze tips voor de voorjaarsvakantie!

 1. 6

  Springkussen Festival

  Dit jaar kun je weer volop springen & dansen op het Springkussen Festival op het Vliegveld Twenthe, totaal 10.000 m2 aan springplezier. Óf duik in de kleur- knutselhoek, de lasergame-arena, bestorm een legertank in het wagenpark en er kan gedanst worden tijdens de kinderdisco.

 2. 5

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 3. 4

  Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie!

  Natuurmuseum Holterberg organiseert op diverse dagen leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld op Nature Experience! Je krijgt een speurtas met een echte plattegrond mee. Deze brengt je langs allerlei leuke en leerzame opdrachten in het Bos van Daantje Das. Ga kwaken tijdens het grote kikkerpad of bekijk herten van wel heel dichtbij bij de expositie. Voor iedereen is er wel wat te ondernemen!

 4. 3

  Shop till you drop!

  Zin om je garderobe aan te vullen met nieuwe voorjaars kleren? In Twente hebben wij genoeg leuke winkels en échte winkelsteden, waar je niet uit gekeken raakt! Ga bijvoorbeeld naar Rijssen, een aantal local heroes weten al jarenlang mensen uit omliggende plaatsen in Twente naar Rijssen te trekken. Of breng een bezoek aan de drie grote Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo. En leef je uit in de hoeveelheid winkels!

 5. 2

  Kinderroutes om natuur te ontdekken

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Twente helpt je vast. Ga samen op pad!

 6. 1

  Neem de tijd voor elkaar!

  En hoe kun je dat nou beter doen, dan onder genot van een hapje en een drankje in de Culinaire schatkamer van Nederland? Breng een bezoekje aan een toprestaurant óf geniet van een heerlijke high tea. Wil je graag de échte Twentse streekproducten proeven? Dat doe je hier! Of staat er een familie uitje gepland, dan zijn deze familierestaurants perfect.

Wat vind je van dit artikel?