1. 0/7
  '

  Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

  Maak van je voorjaarsvakantie een feest! Van een bezoek aan een musea tot klimmen en klauteren in een speelbos. Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek wat Twente te bieden heeft. Bekijk hier onze tips voor de voorjaarsvakantie!

 2. 7/7

  7.

  Cultuur snuiven in de Twentse musea

  Twente barst van de historische en culturele plekjes. Van het Rijksmuseum Twenthe en Oyfo Techniekmuseum tot De Musuemfabriek en Tetem. Allemaal plekken waar genoeg te zien en te beleven is. Zeker ook in de voorjaarsvakantie. Voor specifieke informatie over de activiteiten, bekijk dan de website.

 3. 6/7

  6.

  Springkussen Festival - 27 februari t/m 3 maart

  Dit jaar kun je weer volop springen & dansen op het Springkussen Festival op het Vliegveld Twenthe, totaal 10.000 m2 aan springplezier. Óf duik in de kleur- knutselhoek, de lasergame-arena, bestorm een legertank in het wagenpark en er kan gedanst worden tijdens de kinderdisco. Leef je uit!

 4. 5/7

  5.

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 5. 4/7

  4.

  Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie!

  Ga op Nature Experience! Je krijgt een speurtas met een echte plattegrond mee. Deze brengt je langs allerlei leuke en leerzame opdrachten in het Bos van Daantje Das. Ga kwaken tijdens het grote kikkerpad of bekijk herten van wel heel dichtbij bij de expositie. Voor iedereen is er wel wat te ondernemen!

 6. 3/7

  3.

  Shop till you drop!

  Zin om je garderobe aan te vullen met nieuwe voorjaars kleren? In Twente hebben wij genoeg leuke winkels en échte winkelsteden, waar je niet uit gekeken raakt! Ga bijvoorbeeld naar Rijssen, een aantal local heroes weten al jarenlang mensen uit omliggende plaatsen in Twente naar Rijssen te trekken. Of breng een bezoek aan de drie grote Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo. En leef je uit in de hoeveelheid winkels!

 7. 2/7

  2.

  Kinderroutes om natuur te ontdekken

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Twente helpt je vast. Ga samen op pad!

 8. 1/7

  1.

  Neem de tijd voor elkaar!

  En hoe kun je dat nou beter doen, dan onder genot van een hapje en een drankje in de Culinaire schatkamer van Nederland? Breng een bezoekje aan een toprestaurant óf geniet van een heerlijke high tea. Wil je graag de échte Twentse streekproducten proeven? Dat doe je hier! Of staat er een familie uitje gepland, dan zijn deze familierestaurants perfect.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

 2. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 3. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

 4. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter