1. 0/6
  '

  Doe-tips

  6 Leuke dingen om met je vriendinnen te doen in Twente

  Geschreven door

  Maryke

  Heb jij jouw vriendinnen al weken niet gesproken? Of zie je ze elke week, maar komen jullie maar niet toe aan een goed gesprek. Heel herkenbaar, we zijn tegenwoordig ook altijd alleen maar druk. En hebben (of nemen) te weinig tijd om met elkaar te praten, om elkaar aan te kijken en echt te luisteren. In Twente laten we ons niet opjagen. Tuurlijk doen we dat wel… Maar we proberen de dingen te doen op ons eigen tempo. Want wij weten dat tijd ons kostbaarste bezit is. Daarom adviseren wij jou om samen met je vriendinnen de tijd te nemen in Twente. Onderneem leuke activiteiten samen. Plan een dagje sauna, geniet in alle rust van een uitgebreide high tea of boek een weekendje weg met vriendinnen zodat je nog meer tijd hebt voor elkaar. Hieronder vind je 6 leuke dingen om met jouw vriendinnen te doen in Twente, onderverdeeld in 3x een dagje weg en 3x een weekendje weg.

 2. 6/6

  6.

  Volg een kookworkshop bij Hoeve de Haar in Delden

  Hoeve De Haar in Delden heeft een hele rijke en bijzondere geschiedenis en heeft hierdoor de status van rijksmonument gekregen. Tegenwoordig is Hoeve De Haar een luxe B&B en een multifunctionele vergaderruimte, kookstudio en diner- en feestzaal. In deze kookstudio organiseren ze hele leuke workshops voor jou en je vriendinnen. Zo kunnen jullie op deze prachtige locatie samen kookles krijgen van een topkok, zoals Remko Schipper The Healthy Chef. Kook samen in de kookstudio en maak een super healthy maaltijd of leer Indonesisch, Frans of authentiek Spaans koken. Het kan allemaal bij Hoeve de Haar.

 3. 5/6

  5.

  Klimmen, ontsnappen en meer bij Buitenhoff Outdoor in Enschede

  Zijn jullie sportief en ook fanatiek misschien? En een beetje stressbestendig? Dan zullen jullie een middag klimmen in het klimbos gevolgd door een super spannende smokkeltour echt te gek vinden. Bij Buitenhoff Outdoor, Klimbos- en Escaperoom Rutbeek vermaken jullie je de hele dag. Want naast klimmen en ontsnappen kunnen jij en jouw vriendinnen onder andere ook boogschieten, vlotten bouwen, steppen en mountainbiken. Of samen meedoen aan een teamsurvival of samenwerkingsspel. Zijn jullie bekaf na een dagje actief? Leg dan een kleedje neer op het strandje van de recreatieplas het Rutbeek en klets lekker bij onder het genot van zelf meegebrachte snackjes.

 4. 4/6

  4.

  Bijkletsen met een high tea bij Theehuys Grimberg

  Theehuys Grimberg, genoemd naar de voormalige havezathe Grimberg, in Notter ligt verscholen tussen stukken bos en weiland in de Twentse natuur. De buitengracht en de poort herinneren nog aan de voormalige adelijke bezitting. Hebben jullie heel wat bij te praten en is een beetje rust wel fijn. Onder het genot van wat lekkers is dat natuurlijk helemaal geen straf. Voor groepen vanaf 6 personen maken ze hier een High Tea met verschillende soorten (losse) thee en verschillende zoete en hartige lekkernijen. Wel handig om te weten is dat het Theehuys van april tot oktober op dinsdag, woensdag en donderdag is geopend.

 5. 3/6

  3.

  Genieten van de rust in Het Rusttheater (Reutum)

  Zijn jullie toe aan rust? Aan een plek waar het draait om samenzijn en om verbindende gesprekken. Het Rusttheater in Reutum is zo’n plek waar jullie jezelf even uit kunnen zetten. Jullie overnachten in een mooie ruime groepslocatie (maximaal 10 personen). Overdag bieden ze, samen met professionals, verschillende arrangementen aan. Denk aan een ontspanningsmassages, bindweefselmassages of een ayurvedische massage. Er worden ook yogasessies en coaching aangeboden. Daarbij hebben ze een hele mooie samenwerking met een zeer inspirerende voedingsdeskundige die je meeneemt in de beleving van voeding.

 6. 2/6

  2.

  OP10 logeren in hartje Oldenzaal

  Heb jij zin om leuke dingen te doen met je vriendinnen? Om te shoppen, lekker te eten en te genieten van kunst en cultuur? Dan is logeren in hartje Oldenzaal in een authentiek pand misschien wel het leukste uitje in Twente voor jullie. In dit voormalige winkelpand, voorzien van alle comfort, kun je met jouw groep (2-15) vriendinnen overnachten. Overdag lekker shoppen in de leukste winkeltjes, tussendoor een hapje eten en hierna samen naar het museum of het theater. Allemaal op loopafstand. Zo houd je tijd over om bij te kletsen en elkaar weer eens echt te zien.

 7. 1/6

  1.

  Sauna & Wellness vakantie bij Aparthotel Delden

  Bij Aparthotel Delden kun je terecht om te tennissen, te golven en om te voetballen. Maar dat is waarschijnlijk niets voor jullie. Wat misschien wel heel erg iets voor jullie is, is een weekendje sauna en wellness. Toch? Heerlijk ontspannen in een knusse en huiselijke sfeer. Met je vriendinnen de vele faciliteiten die Sauna & Wellness Vital te bieden heeft ontdekken. Zoals de hamam, rasul, infrarood sauna, whirlpool, stoombad en nog veel meer. Helemaal schoon? Na het eten in het restaurant kunnen jullie nog even nagenieten in de huisbar of maak voor het slapen gaan samen nog een lekkere wandeling in de prachtige omgeving.

Maryke

Maryke is geboren en getogen in Enschede. Ze woont met haar 3 mannen, Ravi (2011), Bodhi (2014) en Bram in een jaren '30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig en creativiteit is nog steeds de rode draad in haar leven. Ze houdt enorm van de Twentse natuur, van tekenen, schrijven, marketing, van reizen én van nagellak.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Tukkers afstammelingen van de Tubanti

 2. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 3. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

 4. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

facebook twitter