navigatie overslaan

Doe-tips

9 Leuke dingen om met je vriendinnen te doen in Twente

 • Leestijd 4 min
 • Gelezen 5556 keer
 • Geschreven door Bertine & Vincent

Tijd doorbrengen met vriendinnen lijkt er soms bij in te schieten. Het is belangrijk om af en toe een stap terug te nemen en bewust tijd te besteden aan de mensen die belangrijk voor je zijn. Qualitytime met vriendinnen zorgt ervoor dat we ons verbonden en gelukkig voelen. Gelukkig heeft Twente genoeg plekken waar dit goed kan. Bekijk ze allemaal. Oh en veel plezier!

 1. 9

  Streetart

  Aan verschillende steden in Twente wordt extra kleur toegevoegd in de vorm van streetart. Artiesten in straatkunst, zoals de welbekende graffiti, ontwikkelen zich met hun rollers en spuitbussen de laatste jaren tot ware kunstenaars. Om dit allemaal te kunnen bewonderen zijn er veel fiets- en wandelroutes door de Twentse steden.

 2. 8

  Actief Twente

  Huur een solex, e-chopper, Tuktuk, oldtimer, Vespa of Amerikaanse schoolbus. Naast de verhuur van gemotoriseerde voertuigen is Actief Twente specialist in fietsverhuur. Alle type fietsen zijn te huur: E-bikes, bakfietsen, fietskarren, kickbikes, mountainbikes, racefietsen, Gravelbikes, kinderzitjes en fietsen voor mindervaliden. Bezorging van de fietsen bij accommodatie is ook mogelijk!

 3. 7

  Kookworkshop

  Hoeve De Haar in Delden heeft een hele rijke en bijzondere geschiedenis en heeft hierdoor de status van rijksmonument gekregen. Tegenwoordig is Hoeve De Haar een luxe B&B en een multifunctionele vergaderruimte, kookstudio en diner- en feestzaal. In de kookstudio organiseren ze hele leuke workshops voor jou en je vriendinnen. Zo kunnen jullie op deze prachtige locatie samen kookles krijgen van een topkok, zoals Remko Schipper The Healthy Chef. Kook samen in de kookstudio en maak een super healthy maaltijd of leer Indonesisch, Frans of authentiek Spaans koken. Het kan allemaal bij Hoeve de Haar.

 4. 6

  Buitenhoff Outdoor

  Zijn jullie sportief en ook fanatiek misschien? En een beetje stressbestendig? Dan zullen jullie een middag klimmen in het klimbos gevolgd door een super spannende smokkeltour echt te gek vinden. Bij Buitenhoff Outdoor, Klimbos- en Escaperoom Rutbeek vermaken jullie je de hele dag. Want naast klimmen en ontsnappen kunnen jij en jouw vriendinnen onder andere ook boogschieten, vlotten bouwen, steppen en mountainbiken. Of samen meedoen aan een teamsurvival of samenwerkingsspel. Zijn jullie bekaf na een dagje actief? Leg dan een kleedje neer op het strandje van de recreatieplas het Rutbeek en klets lekker bij onder het genot van zelf meegebrachte snackjes.

 5. 3

  Rusttheater

  Zijn jullie toe aan rust? Aan een plek waar het draait om samenzijn en om verbindende gesprekken. Het Rusttheater in Reutum is zo’n plek waar jullie jezelf even uit kunnen zetten. Jullie overnachten in een mooie ruime groepslocatie (maximaal 10 personen). Overdag bieden ze, samen met professionals, verschillende arrangementen aan. Denk aan een ontspanningsmassages, bindweefselmassages of een ayurvedische massage. Er worden ook yogasessies en coaching aangeboden. Daarbij hebben ze een hele mooie samenwerking met een zeer inspirerende voedingsdeskundige die je meeneemt in de beleving van voeding.

 6. 2

  OP10 logeren

  Heb jij zin om leuke dingen te doen met je vriendinnen? Op10 logeren hebben twee accommodaties, in Delden en in Oldenzaal. OP10 Logeren in Oldenzaal is een voormalig winkelpand, gelegen in het historische centrum. OP10 Logeren in Delden is een omgebouwde schuur waarin recent de lodges opgeknapt en gerestyled zijn. De accommodatie ligt midden in de natuur, op landgoed Twickel.

 7. 1

  Wellness

  Gooi je werktas in de hoek, haar los en hakken uit. Het is tijd voor een wellness weekendje weg! Alleen maar ontspannen in de wellness en even de tijd vergeten. In Twente raak je je alledaagse stress en drukte kwijt, zeker als je een weekendje weg in luxe boekt in een van deze verwennerij hotels. Lekker samen met je partner in de jacuzzi of gezellig met de meiden op vriendinnenweekend.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Bertine & Vincent

De tukkers Bertine Kleinjan en Vincent Croce werkten samen tijdens de bijzondere fotoreeks "Op eigen wijze". Fotograaf Vincent bracht 10 typische Twentse tradities in beeld. Wat is het verhaal achter deze bijzondere gebruiken? Schrijfster Bertine dook in de historie en neemt je mee in het verhaal aan de hand van verrassende feiten.