1. 0/12
  '

  Doe-tips

  12 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

  Wat te doen tijdens Corona? Je hebt zin om er op uit te gaan, maar helaas gaat dat moeilijk in een tijd van lockdown of beperkende maatregelen. In Twente hebben we gelukkig wel een aantal alternatieve doe-tips gevonden. Er zijn namelijk genoeg coronaproof activiteiten in deze anderhalvemetersamenleving te bedenken. Van pakketten voor thuis tot speciaal voor jou ontwikkelde arrangementen. En gelukkig kun je met de ruimte in de Twentse natuur altijd de veilige 1,5 meter hanteren. Bekijk hier onze 1,5 meter tips en blijf gezond!

 2. 12/12

  12.

  Lutterzand Literair - podcast

  Lutterzand Literair 2021 gaat tóch door in de vorm van een podcast. Voortbordurend op de rode draad die was bedacht voor 2021, zijn verschillende schrijvers in gesprek gegaan en hebben een podcast gemaakt. De rode draad hierin is ‘noaberschap’. De podcast Lutterzand Literair is te beluisteren op www.lutterzandliterair.nl. Of te downloaden via ieders eigen favoriete podcast-app. Ook in 2022 is de rode draad ‘noaberschap’.

 3. 11/12

  11.

  @Home - Tetem

  Maken, programmeren, ontwerpen, schilderen... Het @Home programma biedt een uitgebreid workshopprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ontdek hieronder alle @Home activiteiten met uitgebreide informatie, tutorialvideo's en techniek/opdrachtkaarten voor thuis.

 4. 10/12

  10.

  Veurn & Ett'n

  Vijf restaurants bundelen hun krachten en starten een nieuw initiatief. Een autotocht langs vijf verschillende restaurants in de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Bij elk restaurant ontvang je een andere gang van het diner. Tussen de gangen door "veur" je door het mooie Twentse landschap. Het diner is niet om mee te nemen naar huis, maar om op te eten in de auto. Hoe origineel en leuk is dit!

 5. 9/12

  9.

  De roadtrip tegen de dip

  Op zoek naar een leuke - corona-proof - activiteit? Schrijf je dan in voor de Drive Trough door Twente of Salland en ontdek de mooiste plekjes van onze regio's. Rij met je eigen auto een route van 1,5 uur en stop onderweg bij verschillende lokale producenten van streekproducten of horecagelegenheden waar een lekker streekpakket voor je klaarstaat.

 6. 8/12

  8.

  Toern & Smikkeln

  4 gangen diner in je auto! Een prachtige route langs de gezelligste restaurants in Twente om de lekkerste afhaalgerechten te ontdekken en te nuttigen in de auto. Doe de toer met eigen auto of maak het speciaal met een oldtimer of klassieke VW camper bus, vooral in de VW busjes kunnen jullie lekker ‘smikkeln’, gewoon aan een tafeltje.

 7. 7/12

  7.

  Eten afhalen of laten bezorgen

  De komende tijd is het helaas nog niet mogelijk om je favoriete restaurant of café te bezoeken. Maar niet getreurd. Want als je geen café of restaurant kunt bezoeken, dan moet je het thuis maar extra gezellig maken. Er zijn veel Twentse restaurants en café’s die een afhaal- of bezorgservice aanbieden. Het is niet alleen heel gezellig en lekker, maar je support ook nog eens de lokale horeca ermee.

 8. 6/12

  6.

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 9. 5/12

  5.

  Ontdek On-nederlands mooi Twente op hoogte

  Heb je zin in een klim en ben je klaar voor het echte werk? Dit zijn van hoog - hoger naar hoogst – de vier Twentse Toppers. Vanaf de Markelose Berg, de Kuipersberg, de Koningsbelt en de Tankenberg heb je ademebenemnde uitzichten! Kom, als je kunt, op een doordeweekse dag, ’s ochtends vroeg of laat in de middag, is het lekker rustig. Ook geven we tips voor wandelen met de hond.

 10. 4/12

  4.

  Doe ’t Thuus Pakket

  Thuis creatief aan de slag? Bestel dan een Doe 't Thuus Pakket van de Inspiratiehoeve. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt én moet weten, om lekker aan de slag te kunnen. Écht iets voor de creatieveling, met een paar vriendinnen of als origineel kerst cadeau. Je kunt kiezen uit 5 pakketten.

 11. 3/12

  3.

  Spelletjes en kleurplaat

  Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt tijdens deze coronatijd. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten ;-) Ook een speciale Twente kleurplaat voor de kinderen kun je hier vinden. Leuke dingen voor het hele gezin voor zowel thuis of om te doen tijdens je vakantie in Twente.

 12. 2/12

  2.

  Leestijd

  Twents geluk gunnen we iedereen. Juist in deze tijd! Maar wat is Twents geluk? Dat kun je in het boekje “Namens alle Tukkers - Geluk in ’n Tuk” ontdekken. Leuk om (per post) cadeau te geven aan die ene zwager die niet uit Twente komt en de Tukkers niet begrijpt. Of natuurlijk om zelf te lezen. Vol grappige cartoons en hilarische visies van cabaretier André Manuel.

 13. 1/12

  1.

  De gekste vrijdagmiddagborrel

  De gekste vrijdagmiddagborrel van Nederland komt naar je toe. Vrij komt naar je toe op 19 maart. Met een avondvullend programma dat bol staat van quizvragen, cabaret & muziek, bingo-achtige-taferelen, nog meer humor en VRIJ! DJ’s, kun je jezelf weer even helemaal verliezen in het oude normaal, maar dan Corona-style. VRIJ vindt online plaats en kost 50 euro voor 2 personen. Voor dit bedrag krijg je toegang tot de show, kun je een geweldige Enschedese borrelplank ophalen en ontvang je een tegoedbon van €30 voor jouw favoriete ondernemer. De kaartverkoop start op vrijdag 5 februari.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Doe-tips

  Maak van je meivakantie in Twente een feest met deze leuke activiteiten.

  Geschreven door Dorien
 3. Doe-tips

  Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

  Geschreven door Yvette
 4. Twents en te gek

  Grazendsnel internet in Losser dankzij Twentse Wi-Fi koeien (1 april)

Tip je vrienden

facebook twitter