navigatie overslaan

Smaakfietsroute Midden Twente

Maak kennis met de verse producten uit Twente. Van boerderijbeleving, eerlijke en pure zuivel van de eigen koeien tot eerlijk vlees van eigen vee. Geniet ondertussen van de mooie landschappen die Twente te bieden heeft.

  • type Fietsen
  • afstand 44,7 km
  • duur 2:59

Startpunt

Start bij de TOP, toeristisch overstappunt, bij het station in Borne, Parallelweg 2.

  1. Fietsknooppunt TOP

  2. Fietsknooppunt 64

  3. Blije Zuivel

    Blije Zuivel

    Wat de Bonthuis familie het meest trots maakt is dat het bedrijf op bijna alle vlakken zelfvoorzienend is. Dat betekent dat de energie, waterwinning en voedsel voor de dieren op het eigen bedrijf wordt opgewekt.

  4. Fietsknooppunt 65

  5. Landgoedwinkel Op de Delle

    Landgoedwinkel Op de Delle

    In onze landgoedwinkel “Op de Delle” verkopen wij allerlei eigengemaakte streekproducten van appelmoes tot boerenmeisjes, van kaas tot kalfsvlees en van lokale biertjes tot streekpakketjes. Kom uitrusten op het terras van onze pleisterplaats en geniet van koffie/thee/fris met Twentse krentewegge.

  6. route naar Hedevelds Bio Ei

    Ga op de kruising Hertmerweg-Hedeveldsweg rechtdoor de Hedeveldsweg in, in plaats van linksaf te gaan naar knp 12 (volg het bordje Rustpunt 700 meter). Volg de Hedeveldsweg ong. 700 meter tot Hedevelds Bio Ei. Na het bezoek weer terugfietsen naar de kruising en de route vervolgen naar knp 12.

  7. Hedevelds Bio Ei

    Hedevelds Bio Ei

    Verse eieren en zuivel te koop vanuit een zelfbedieningsautomaat. In de boerderijwinkel een ruim assortiment biologische en lokale producten. Tevens rustpunt voor koffie en ijs en waar je zelf een ei kan bakken, onder het motto “Bak-oe ‘n ei”. Of breng een bezoek aan de museumboerderij Erve Daggel.

  8. Fietsknooppunt 12

  9. Fietsknooppunt 84

  10. Fietsknooppunt 84

  11. Fietsknooppunt 85

  12. Fietsknooppunt 85

  13. Fietsknooppunt 83

  14. Fietsknooppunt 87

  15. De Büter

    Boerderijwinkel De Büter

    Een natuurlijk en eerlijk stukje vlees van de eigen koeien van het unieke Hereford-ras. In de boerderijwinkel een ruim aanbod aan vlees en overige streekproducten. Daarnaast kunt u op onze boerderij ook genieten van een bakje koffie met gebak of een lekker ijsje. Écht genieten op z'n Twents!

  16. Route naar Vrielink's Zuivel

    Voor een bezoek aan Vrielink's Zuivel en Vlees, ga je op de driesprong Oude Deurningerstraat en de Lemseloseveldweg even rechtdoor, volg de Oude Deurningerstraat tot Vrielink's Zuivel en vlees. Na het bezoek weer terugfietsen en driesprong rechtsaf richting knp 38.

  17. Vrielink's Zuivel en Vlees

    Vrielink's Zuivel en Vlees

    Kom melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van rundvlees van eigen koeien en varkensvlees van eigen wroetvarkens en andere streekproducten. Vanaf het voorjaar wordt er ook echte boerenijs verkocht van de IJskuip. En bij mooi weer rijdt het eigen gemaakte treintje rond.

  18. Fietsknooppunt 38

  19. Fietsknooppunt 77

  20. Fietsknooppunt 37

  21. Fietsknooppunt 92

  22. Fietsknooppunt 91

  23. Fietsknooppunt 86

  24. Fietsknooppunt 90

  25. Route naar Landgoed Kaamps

    Na Pelle's eten en Drinken, linksaf de Wilthuisstraat in, einde weg links, Vliegveldweg oversteken naar Landgoed Kaamps. Na het bezoek weer terugfietsen, Hoofdstraat linksaf en weg vervolgen naar knp. 19.

  26. Landgoed Kaamps

    Landgoed Kaamps

    Echte boerenbeleving bij Landgoed Kaamps. In de winkel Kaamps zuivelproducten van eigen boerderij, maar ook andere delicatessen en streekproducten. Naast rondleidingen en workshops kun je boer’n thee leuten op z’n Twents en in de brasserie De Botterkökk’n lekker lunchen of koffie met gebak.

  27. Fietsknooppunt 19

  28. Fietsknooppunt 19

  29. Fietsknooppunt 88

  30. Fietsknooppunt 89

  31. Fietsknooppunt 15

  32. Fietsknooppunt 14

  33. Fietsknooppunt 24