1. 0/7
  '

  Route-tips

  De 7 mooiste fietsroutes in Ootmarsum om Twente te ontdekken.

  Ootmarsum wordt ook wel het kunststadje van het Oosten genoemd. Ook de natuurlijke omgeving is sprookjesachtig te noemen! De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest bijzondere plekken fietst. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om Ootmarsum. Houd er wel rekening mee dat je elke vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een indrukwekkend doorkijkje. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 2. 7/7

  7.

  Fietsroute beleef het mooie Twente

  Omgeven door de weilanden en bossen van Twente, aan de rand van het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt het 4-sterren superior Relais & Châteaux "Parkhotel de Wiemsel", de startlocatie van deze fietsroute. Verlaat de parkeerplaats van het hotel en ga vervolgens linksaf. Na ongeveer 100m rechtdoor een zandpad infietsen. Aan het eind van het zandpad links en op de volgende kruising rechts. U volgt nu de Dusinkweg totdat je knooppunt 43 hebt bereikt. Tijdens de route geniet je volop van het fraaie Twentse coulisselandschap.

 3. 6/7

  6.

  Dinkelstein Fietsroute

  De Dinkelstenenroute is een toeristische fietsroute van 67 kilometer die langs de Dinkel gaat met onderweg totaal 25 kunstenwerken van zandsteen die allen op een verschillende manier kunstzinnig bewerkt zijn. Een mooie route die start vanuit Neuenhaus of Epe en daarbij fiets je telkens langs de rivier de Dinkel.

 4. 5/7

  5.

  Fietsroute Landgoederen

  Met deze fietsroute maak je kennis met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt je door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo. Je kunt deze fietsroute van 45 kilometer starten bij de VVV Ootmarsum en bij de VVVDenekamp.

 5. 4/7

  4.

  Springendal Fietsroute

  We willen je middels deze fietsroute van 74 kilometer graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum en de prachtige natuur van ‘Het Springendal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos. Start bij TOP Ootmarsum, hoek Wolfsbree / Oldenzaalsestraat en geniet!

 6. 3/7

  3.

  Noordoost-Twente Fietsroute

  Deze fietsroute door Noordoost-Twente is 194 kilometer lang en laat je alle kroonjuwelen zien: Fiets door een fraai landschap van bossen, lanen, landgoederen, akkers, weilanden en moerassen. Startpunt: Ootmarsum, Oldenzaalsestraat/ Wolfsbree. Volg de fietsbordjes met Noordoost-Twenteroute symbool. De route kan ook in meerdere dagen gefietst worden. Stap makkelijk op in het fietsnetwerk van Twente.

 7. 2/7

  2.

  Stift fietsroute

  Maak middels deze fietsroute van 61 kilometer kennis met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen, schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum. Startpunt: TOP Ootmarsum, hoek Wolfsbree / Oldenzaalsestraat, Ootmarsum.

 8. 1/7

  1.

  Watermolen Fietsroute

  De watermolen fietsroute is 50 kilometer lang. Wanneer je deze route fietst kom je langs verschillende watermolens in de omgeving van Ootmarsum, Springendal en het Dal van de Mosbeek. Tip: Pauzeer bij Watermolen Bels of Watermolen Singraven op het heerlijke terras.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Doe-tips

  Zomer in Twente: 7 zomer festivals voor echte levensgenieters

 4. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

Tip je vrienden

facebook twitter