Overnachten in Ootmarsum

Als je een weekendje weg wilt, denk dan eens aan Ootmarsum. Ootmarsum is een prachtig historisch plaatsje in Twente waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  De aantrekkingskracht van De Bloemenbeek: "We zijn een gerijpt bedrijf".

  geschreven door Erwin
 2. Van eigen bodem

  Dit zijn de beste Michelin & Bib Gourmand restaurants in Twente!

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 4. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 5. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 6. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 9 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

  geschreven door Bertine & Vincent
 7. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 8. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Op zoek naar een accommodatie in Ootmarsum?

En toch vind je er van alles te beleven! Er is bijvoorbeeld een openluchtmuseum, dat in de tuin van het voormalige Havezathe Het Hoge Huys is gevestigd. Er zijn verschillende gebouwen te vinden die een beeld geven over hoe het leven er vroeger uitzag in Ootmarsum. Daarnaast zijn er in het centrum tal van prachtige, authentieke vakwerkhuizen te vinden. Maar Maar vergis je niet: de kroegen in Ootmarsum zijn wél van deze tijd! Je kunt trouwens ook heerlijk mode shoppen in het pittoreske centrum. Voor de liefhebbers van kunst is er een groot aantal galerieën van bekende kunstenaars, zodat je ook op een regenachtige dag letterlijk onder de pannen bent. Ootmarsum staat bekend als kunststadje, en dat merk je als je in het oude centrum loopt.

Het mooist van Ootmarsum is de heuvelachtige, altijd groene Twentse omgeving, met bossen die eindeloos lijken en fietspaden die je langs prachtige, verre uitzichten leiden. De verscheidenheid aan flora en fauna maakt de omgeving van Ootmarsum favoriet bij veel mensen. Als je een weekendje in Ootmarsum bent geweest, voel je je herboren na het inademen van de frisse, gezonde Twentse plattelandslucht. Als je ooit besluit te overnachten in Ootmarsum, vergeet dan de natuur niet. Je kunt in de zomer zwemmen in beekjes en meertjes, in de herfst rol je in de bladeren in het bos, en in de winter maak je heerlijke romantische wandelingen waarna je een gezellige warme kroeg induikt voor een mok chocolademelk of een lekker pilsje van de tap.

Een weekend weg in Ootmarsum biedt je de kans om eens te onderzoeken hoe die Tukkers nou in het echt zijn. De mentaliteit van de Tukkers (de bewoners van Twente) wordt soms omschreven als stug, maar dat is absoluut niet waar. Tukkers zijn hartelijk en zullen je altijd helpen. Ze laten zich door niets en niemand opjagen! ’s Ochtends loop je een bakkerijtje binnen voor vers ambachtelijk brood terwijl je een praatje maakt met de locals. Je neemt je lunch in één van de sfeervolle restaurants aan het prachtige pleintje binnen in de stad en slentert ‘s middags door historische straatjes. Terrassen met lekkere biertjes van de tap vind je te kust en te keur, en bed & breakfasts ook.

Er zijn een aantal super de luxe hotels in Ootmarsum die prachtig gelegen zijn en voorzien zijn van alle denkbare luxe en comfort. Verschillende hotels zijn gevestigd op prachtige landgoederen, ideaal voor een romantisch weekendje weg. Verdwijn in de ruimte en anonimiteit van Twente met je geliefde. Dichtbij huis en toch het gevoel hebben echt even helemaal weg te zijn!

In de omgeving van Ootmarsum valt er veel sportiefs te beleven zoals wandelen en mountainbiken. In het prachtige “Springendal”. Dit is een eeuwenoud landgoed dat ooit werd aangekocht door een textielbaron. Hij was verantwoordelijk voor het Engelse uiterlijk van het tegenwoordige Springendal. Er zijn veel bronnen en beekjes die een romantische aanblik geven en de natuur komt hier prachtig tot z’n recht.

Er zijn wandeltochten uitgezet van verschillende lengtes die je over kronkelpaadjes en vlonderpaden voeren. Je kunt ook oeroude heidevelden bewonderen, die eeuwenlang enorme oppervlakten van de Twentse grond begroeiden. Tussen de beekjes en de bossen tref je hier in het seizoen zelfs wilde orchideeën aan. Pak je dekentje maar in en beleef samen de rust en de privacy die de natuur je biedt…