Slipjacht De Lutte en Beuningen

Op woensdag 14 december wordt er een slipjacht georganiseerd door de Koninklijke Jachtvereniging. Om 11.30 uur kan men zich verzamelen op de parkeerplaats van Hotel Restaurant Ros van Twente.

SLIPJACHT DE LUTTE - BEUNINGEN

Het zal weer een indrukwekkend schouwspel worden van galopperende paarden, ruiters in rode jassen en blaffende honden over de akkers van De Lutte en Beuningen.

Route

Op woensdag 14 december organiseert de KNJV (Koninklijke jachtvereniging) een slipjacht startend vanaf Hotel het Ros van Twente. Om 11:30 wordt er verzameld op de parkeerplaats en kan je de route ter plekke afhalen. Tevens is de route ook bij Café-restaurant Het Sterrebos te verkrijgen.

De tocht van ongeveer 20 km duurt ca. 3 uren inclusief 2 kills (pauze) en volgt door het glooiende landschap van De Lutte.

Met de particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap zijn goede afspraken gemaakt en mag de vereniging eenmalig van hun terreinen gebruik maken.

Werd er vroeger op vossen gejaagd, tegenwoordig zet een sliptrekker te voet het spoor uit met een jutezak gedrenkt in vossenurine. Dit spoor wordt dan door de honden, met name Fox Hounds uit eigen kennel van de KNJV, gevolgd.

Deelnemers komen uit Twente maar ook uit de rest van Nederland. Belangstellenden kunnen via de aangegeven zichtlocaties het schouwspel volgen.

Wanneer

Locatie

Hotel Restaurant Het Ros van Twente

Adres
Beuningerstraat 20, 7587LD De Lutte
Telefoon
0541552525
E-mail
Website
www.rosvantwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter