Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Niet te snel op de A1, want voordat je het weet mis je afrit 28 naar Enter. En kom je nooit te weten dat hier vroeger honderd klompenmakers werkten. Honderd! Allemaal zzp’ers avant la lettre. De klompen werden in heel Nederland en zelfs daarbuiten verhandeld.

Enter Op je klompen

Vlag

Regge

Nu heb je de A1 en het spoor, maar hoe fiksten die Enternaren dat een paar honderd jaar geleden? Dat heeft alles te maken met de ligging aan de Regge. Nu een kabbelend riviertje waar toeristen en locals zich vermaken, vroeger een ‘snelweg’ voor de handel.

Klompen & Zompen

Het waren slimkezen, die lui in Enter, want ze bouwden er ook schepen, zodat ze de klompen en andere handel zelf konden vervoeren. De platbodems werden zompen genoemd. Waarom? Geen idee. Dat antwoord moet je zelf maar achterhalen in het Klompen en Zompenmuseum in Enter.

Waarf

Nu je toch in dit lieflijke dorpje in het hart van Twente bent, blijf dan nog even hangen, er is meer te doen, vooral in de zomer. Verwonder over je hoe uit een stuk hout een klomp wordt vervaardigd of maak een tochtje vanaf de Enterse Waarf met een heuse zomp. Stond vast nog niet op je bucketlist. Wedden dat je op klompen Enter weer verlaat?

verhalen uit

 1. Outdoor

  Groepstijd! Gezellige en actievie groepsactiviteiten en uitjes in Twente

 2. Kunst & Cultuur

  De mooiste culturele en historische plekken in Twente

 3. Natuur

  Op vakantie bij de boer in Twente. Ervaar met de kids het boerenleven.

  geschreven door Nicoline
 4. Food

  24 uur food in Twente. Bloggers uit Randstad ontdekken Twentse smaak

  geschreven door Ellen
 5. Kids

  De 3 favoriete Twentse plekken van Roos uit Amsterdam. Hier komt ze voor terug.

  geschreven door Roos
 6. Food

  De 9 lekkerste biologische restaurants uit Twente. Met de beste regionale producten

  geschreven door Nicoline
 7. Natuur

  Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  geschreven door Nicoline