navigatie overslaan

Zeg je Wierden, dan zeg je Wiezo. Hoezo? Nou, Wiezo staat voor Wierdense Zomerfeesten. En dat is een begrip in heel Twente. Elk jaar is het partytime in juli, met muziek, markt, kunst en straattheater. Dan is het even onrustig tussen de stuwwallen van de Sallandse Heuvelrug en Twente.

Wiezo Wierden

Wat te doen

Is er in de elf andere maanden dan niks te doen in Wierden? Tuurlijk wel. Kijk naar de omgeving, dan begint het al te kriebelen. We hebben het hier wel over Twente, hè? De mooiste wandel-, fiets- en mountainbikeroutes liggen in de gemeente op je te wachten. Die brengen je onder meer naar het Wierdense Veld. In dit natuurgebied met hoogveen en heide wonen zeldzame vogels. Er zijn zelfs drie soorten slangen te vinden. Slangen?! Wees gerust: die beestjes zijn banger voor jou dan jij voor hen. En hoor je gemekker, dan ligt dat niet aan je oren: er lopen honderden heideschapen rond op het Wierdense Veld. Bomen vind je hier haast niet, daarvoor moet je eens stukje verder naar het westen, naar de bossen van de Sallandse Heuvelrug.

What else?

De gemeente Wierden herbergt nog zes plaatsjes, waaronder Enter. Een klein dorpje maar toevallig wel met de grootste klomp ter wereld opgenomen in het Guinness Book of Records. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit hét klompendorp van Twente is. Hier waren vroeger meer dan honderd klompenmakers actief. Hun handelswaar verplaatsten ze over De Regge, het riviertje net buiten Enter. Daar vind je nu geen klomp meer terug, maar je kunt er wel geweldig fietsen of bootje varen.

Wat is er te doen?

In Wierden

Fietsen en wandelen in Wierden

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. In Wierden en omstreken bevinden zich er veel, absoluut de moeite waard om hier door het landschap te fietsen. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig kun je je eigen route geheel zelf samenstellen. Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

De leukste routes in de buurt van Wierden

#visittwente

Heb jij een mooie Twente foto op Instagram? Voeg #visittwente toen! Wij tonen hier onze favorieten.