navigatie overslaan

rondleiding

Dag van het kasteel

  • 29 mei 2023
  • 10:00- 17:00

Het thema van de dag van het kasteel is dit jaar: Upstairs/Downstairs.
Zonder personeel kon een kasteel vroeger niet bestaan. Omdat de verhalen van deze onmisbare personen vaak in de vergetelheid raken worden deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlights gezet.

Het Nijenhuis, Twickel en Verwolde zijn de kastelen in onze regio die meewerken aan de dag van het kasteel. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen zij de diversiteit en veelzijdigheid van dit erfgoed tot leven.

Geniet op 29 mei in een prachtige omgeving van bijzondere verhalen!

Net als in voorgaande jaren is het privé-gedeelte van de tuin rond het Nijenhuis en de moestuin opengesteld voor publiek. Dit keer is het ook mogelijk een rondleiding door het museale deel van het huis te krijgen. Tickets a €6,20 zijn uitsluitend verkrijgbaar via https://stichtingrjs.nl/. De rondleidingen vinden plaats om 11.00, 12.00 en 14.00 uur. Er geldt een maximum van 15 personen per rondleiding.

Twickel Openstelling van Tuinen&Park, met gratis kop koffie/thee in de Oranjerie en instap tuinrondleidingen van 11:00-15:00 uur. Entree €5, t/m 16 jaar gratis. Openstelling van de historische moestuin, gratis.

Op huis Verwolde kun je speciaal op deze dag naar goed aristocratisch gebruik picknicken in de prachtige tuin. De picknickmand wordt verzorgd door Engels theehuis De Hoestinkhof uit Markelo. De mand is gevuld met diverse hartige en zoete hapjes en drankjes, een plaid en een tafeltje; alles wat je nodig hebt voor een complete picknick. De picknickmand (tot 5 personen) kost € 27,50 p.p. en is inclusief een bezoek aan het huis. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je € 16,75 p.p. Wees er gauw bij want er is een beperkt aantal manden beschikbaar! Stuur voor het reserveren van de mand een e-mail naar verwolde@glk.nl. Je reservering is definitief na bevestiging vanuit Verwolde. Na ontvangst betaling ontvang je bericht. Let op: reserveren kan tot 25 mei!

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen