Grote Twentse Midwinterhoornwandeling 2023

De 38e editie van de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling vindt dit jaar plaats op zondag 17 december in het Duitse Neuenhaus. Een mooie wandeling met op diverse plaatsen midwinterhoornblazers.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al vele tientallen jaren georganiseerd wordt door de buurtschappen in heel Twente en de aangrenzende Duitse buurtschappen. Dit jaar in 2023 vindt alweer de 38e editie plaats! Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

Dit jaar vindt de wandeling plaats in de Duitse plaats Neuenhaus, net over de grens dichtbij Ootmarsum. Je wandelt door de prachtige omgeving. Het startpunt van de wandeling is .....

Je kunt kiezen uit een wandeltocht van ca. 5 en 10 km, waarbij je onderweg de klanken van de midwinterhoorn hoort. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema.

Meer info over de midwinterhoornwandeling: www.midwinterhoornwandeling.nl

Startlocatie:
Tijd: starten tussen
Afstanden: Routes van:

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 1,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Altes Rathaus Neuenhaus

Adres
Hauptstrasse 24, D49828 Neuenhaus

Tip je vrienden

facebook twitter