navigatie overslaan

muziek

Stift Musical Encounters

  • 30 april - 5 mei
  • Weerselo

De vijfde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 29 april t/m 5 mei 2024. Meer dan dertig talentvolle deelnemers, studenten uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld en duiken vijf dagen onder in een intensief programma van individuele masterclasses en kamermuziek.

Een week lang, ruim 30 jonge talentvolle musici, acht masters, zes concerten en het mooie Stift in bloei: een aantal ingrediënten van één van de leukste weken van het jaar! De Stift Musical Encounters vinden plaats van 29 april t/m 5 mei. Er zijn nog nooit zo veel aanmeldingen geweest. We hebben een selectie kunnen maken van een groep zeer getalenteerde jonge musici voor deze intensieve week vol repetities, masterclasses en concerten. Kom je het resultaat hiervan ook beluisteren tijdens één van de Lenteconcerten?

Artistiek leider Daniel Rowland heeft een avontuurlijk programma samengesteld. Tijdens de eerste twee concerten, op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei laten de masters zien wat ze in huis hebben. Op vrijdag 3 mei is er een soort jamsessie: Vituoso!! Tijdens dit concert spelen de jonge musici hun eigen favorieten. Dit belooft een volle en speelse avond te worden. Op zaterdag 4 mei spelen de studenten zij aan zij met de ervaren Stift-musici tijdens twee bijzondere concerten, ‘s middag om 13.00 uur in de Grote Kerk in Enschede La Follia en ‘s avonds is er het slotconcert met een passievol en virtuoos programma.

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen