Herfst! Op zoek naar de mooiste paddenstoelen

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg.

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg. Onze paddenstoelenexpert vertelt je alles over verschillende soorten paddenstoelen; van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje en de aardappelbovist. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst na een wat nattere periode laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor: voor de een moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen. Wandel mee met de boswachter en ontdek ze allemaal!

Deze excursie is alleen voor volwassenen.

Of bekijk de website www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-sprengenberg/agenda/herfst-op-zoek-naar-de-mooiste-paddenstoelen#2020-10-18T14:00

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,00 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/de-sprengenberg.

Locatie

Informatieschuur Erve de Pas

Adres
Molenweg 2, 7448RE Haarle (Hellendoorn)

Tip je vrienden

facebook twitter