navigatie overslaan

actief

Herfst! Op zoek naar de mooiste paddenstoelen

  • 18 okt 2020
  • 14:00- 16:00
  • € 7,00 - € 10,00
  • Haarle

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg.

Eén van de mooiste periodes om de natuur in te gaan, is de herfst! Ga daarom op zondag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur mee met de boswachter van Natuurmonumenten voor een wandeling op De Sprengenberg. Onze paddenstoelenexpert vertelt je alles over verschillende soorten paddenstoelen; van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje en de aardappelbovist. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst na een wat nattere periode laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor: voor de een moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen. Wandel mee met de boswachter en ontdek ze allemaal!

Deze excursie is alleen voor volwassenen.

Wanneer

-

Prijzen

Prijs voor leden
€ 7,00
Prijs voor niet-leden
€ 10,00

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/de-sprengenberg.

Op de kaart

Meer leuke evenementen