navigatie overslaan

Twintig werken van een wereldberoemde barokkunstenaar.

Artemisia. Vrouw & Macht

  • 15 - 23 jan 2022
  • 10:00- 17:00

Een spectaculaire unieke tentoonstelling over het leven en werk van barokschilder Artemisia.

Artemisia wordt gezien als een symbool van de strijd tegen het patriarchaat. Zij manifesteerde zich als vrouw, in een mannenwereld, als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Het werk van Artemisia wordt voor het eerst in Nederland tentoongesteld, nadat het al in Milaan, Rome, New York en Londen te zien was.

Artemisia’s onrust en geldproblemen, het breken met haar vader en zijn kunstenaarspraktijk, het moederschap en verlies van haar kinderen, haar internationale opdrachtgevers en reputatie in een door mannen gedomineerde wereld, de culturele netwerken en haar omgang met haar eigen lichaam.

Directeur Arnoud Odding zal op 6 oktober van 15.00 tot 16.00 uur een lezing geven over de tentoonstelling Artemisia. Vrouw & Macht.

Centraal tijdens de lezing en het concert ‘Het oor van Artemisia’ op 21 november staat de enorme opkomst van musicerende en componerende vrouwen in Noord-Italië tussen 1580 en 1680.

Op vrijdagavond 19 november, 17 december en 21 januari blijft Rijksmuseum Twenthe tot 22.00 uur geopend en sluit dus niet om 17.00 uur. Deze avonden kun je ook genieten van een heerlijke pasta of Italiaanse borrelplank in het museumcafé.

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen