navigatie overslaan

Het Nederlands Kamerkoor bezingt de kracht en de vindingrijkheid van vrouwen.

Ester

  • 20 okt 2021
  • 20:00- 22:00

Neem Ester, naar wie een Bijbelboek werd vernoemd. De oudtestamentische heldin voorkwam in haar eentje de uitroeiing van het Joodse volk. Dat ze daarbij een stelletje despoten en andere machtswellustelingen te slim af was, gaf haar rol als redder van een heel volk nog meer glans.

De titel van David Langs compositie The Writings verwijst naar een serie bijbelboeken uit het Oude Testament, waartoe ook Ester behoort. Ze vormen een onuitputtelijke bron van wijsheden, sterke verhalen en krachtige persoonlijkheden.

Shiva Feshareki is een fenomeen van deze tijd. Ze is vooral bekend van zinsbegoochelende dj-performances waarbij ze achter draaitafels en een batterij elektronica ongehoorde composities in elkaar draait. Ze componeert ook voor symfonieorkesten, ensembles, solostemmen en orgel en wint daar belangrijke prijzen mee. Feshareki gaat te werk als een muzikale alchemist: ze ontleedt orkest- en ensembleklanken tot voor haar bruikbare elementen die ze vervolgens opnieuw samenvoegt. Koormuziek is voor haar relatief nieuw terrein, wat extra nieuwsgierig maakt naar haar meerstemmige muziek.

De verbindende laag bij dit alles is een installatie van filmmaker Miriam Kruishoop, die eerder werd genomineerd voor een Gouden Kalf en een Tiger Award. Living in America toont een solodans van de Afrikaans-Amerikaanse Niaya Jones, die opgroeide in een van de armste en gevaarlijkste wijken van Los Angeles. De achttienjarige dansere sNiaya Jones aka BOSSLADY staat bekend om haar ‘krumping’ dansstijl, een energieke en acrobatische hiphop-dansvorm. In een shot van een uur zien we haar indrukwekkende dans vertraagd afgespeeld, waarmee het werk een ongelofelijke sereniteit en kracht krijgt.

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen