navigatie overslaan

Zo snel mogelijk naar Twente

Twente ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Overijssel. Je hoeft dus alleen maar snelweg A1 richting het oosten te volgen, dan kom je vanzelf in Twente.

Met de auto

Of je nu uit het noorden, zuiden, westen of het aangrenzende Duitsland komt reizen. Via de snelweg is Twente goed te bereiken.

Richting het oosten!
Richting het oosten!

Vanuit het westen

De A1 loopt dwars door Twente, richting Duitsland. Mocht je afrit Oldenzaal tegen, vergeet dan niet af te slaan. Dit is de laatste afrit voordat je buurland Duitsland binnen rijdt.

Vanuit het noorden

Net na Hoogenveen gaat de A28 over in de N48. Vanaf hier is het nog een paar kilometer voordat de grens van Twente bereikt is. Tip: ga je naar het oostelijke gedeelte van Twente? Ga in Coevorden de grens over en neem de 403 richting het zuiden.

Vanuit het zuiden

Neem vanaf de A12 de A50 richting Apeldoorn. Vanaf Apeldoorn ga je over op de A1 richting Deventer. De A1 loopt dwars door Twente.

Vanuit het oosten

Rijd je via Duitsland? Vanuit het noorden kun je bij Nordhorn de grens over, maar ook Getelo en Halle kunnen je flink wat tijd besparden. De E30 gaat Nederland binnen en loopt vervolgens dwars door Twente. De 31 loopt parallel aan Nederland. Neem de afslag bij Ahaus of Gronau (Westfalen) om Twente via de A35 binnen te rijden. (Dit zijn de wegen 474, 70 en 54).

Let op: wanneer je route door Duitsland loopt, is het verplicht je paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Een rijbewijs is hier niet voldoende om je te legitimeren.

Twente ligt in het Oosten van Nederland
Twente ligt in het Oosten van Nederland

Openbaar vervoer

Vanuit heel Nederland kun je op verschillende manieren Twente binnen komen. Met treinstations in Rijssen, Wierden, Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal is de trein een hele goede optie om te reizen naar Twente. Welke trein en bus je het best kunt nemen vanaf je beginhalte tot aan het eindpunt kun je inplannen.

In de grote steden stap je midden in het centrum uit en is het een kleine rit of stap naar je bestemming. Een leuke, eenvoudige en goedkope manier om dit laatste stukje af te leggen is om gebruik te maken van een Smartcab.