navigatie overslaan

Retourtje Vroomshoop

Deze fietsroute neemt je mee via het mooie Zandstuve bos richting Beerze en de buurtschappen Junne en Stegeren. Daar steek je de rivier de Vecht over en gaat de lange route via Arrieërveld en Rheezerveen door het prachtige bosgebied rond de Oldemeijer.

  • type Fietsen
  • afstand 58,0 km
  • duur 3:52

Startpunt

Startpunt: TIP Vroomshoop, Burgemeester Koetjestraat 2, Vroomshoop

  1. TIP Vroomshoop

  2. Fietsknooppunt 32

  3. Het Zandstuvebos

    Het Zandstuvebos

    140 hectare bos, aanvankelijk spontaan gegroeid op een zandverstuiving. Vroeger hoofdzakelijk naaldbomen, de laatste 20 jaar is het Ov. Landschap bezig de Zandstuve natuurlijker te maken. Door de verscheidenheid in houtsoorten en het aangrenzende landbouw gebied ideaal voor roofvogels.

  4. Fietsknooppunt 31

  5. Fietsknooppunt 26

  6. Fietsknooppunt 26

  7. Fietsknooppunt 29

  8. Fietsknooppunt 55

  9. Beerze

    Beerze

    Het esdorp Beerze is met zijn authentieke Saksische boerderijen een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de bebouwing niet ouder is dan 150 jaar, is het buurtschap waarschijn al in 900 ontstaan.

  10. Vistrap bij Junne

    Stuw Junne

    Toen de Vecht werd gekanaliseerd en van stuwen voorzien, was gelijk in vakken verdeeld en konden vissen geen kant op. Om de vissen de gelegenheid te bieden om weer verder de rivier op te zwemmen zijn zogenaamde vistrappen aangelegd.

  11. Fietsknooppunt 54

  12. Fietsknooppunt 52

  13. Fietsknooppunt 29

  14. Fietsknooppunt 20

  15. Fietsknooppunt 23

  16. Fietsknooppunt 60

  17. Zwanenmeer

    Zwanenmeer

    Het Zwanenmeer heet officieel De Haarplas. Het is een vijver in de boswachterij Hardenberg. De vijver is in de jaren 30 gegraven door werklozen in het kader van werkverschaffing. Bij de vijver staat een vogelkijkhut.

  18. De Oldemeijer

    Oldemeijer

    De speelvijvers van Staatsbosbeheer liggen verstopt in het groen, midden in de natuurgebieden. Sommige vijvers ontstonden op natuurlijke wijze, anderen door zandafgravingen..

  19. Fietsknooppunt 59

  20. Fietsknooppunt 58

  21. Rheezer-Marke

    Rheezer-Marke

    Houdt u ook zo van de natuur met alles wat erin leeft? Dan mag u Natuurmuseum:"Rheezer-marke" niet missen, en bent u van harte welkom. Dat geldt voor recreanten, maar ook voor scholen, groepen, verenigingen enz.

  22. Brinkdorp Rheeze

    Rheeze

    Het dorpje Rheeze is een esdorp, bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en heeft een karakteristieke brink. In de jaren negentig is een deel van het brinkdorp aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

  23. Fietsknooppunt 64

  24. Fietsknooppunt 65

  25. Fietsknooppunt 66

  26. Distelbelt

    Distelbelt.

    De Distelbelt is ontstaan door zand wat is afgegraven en verwerkt is in een uitkijkheuvel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Vecht!

  27. Fietsknooppunt 67

  28. Fietsknooppunt 68

  29. Fietsknooppunt 27

  30. Fietsknooppunt 28

  31. Eindpunt