navigatie overslaan

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij zijn er om te antwoorden! Als je het antwoord niet kunt vinden in de onderstaande lijst, stuur dan je vraag naar: mail@routenetwerkentwente.nl

Wat zijn gecombineerde knooppunten?

Verschillende knooppunten in het Fiets- en Paardrijnetwerk Twente hebben een 'dubbel nummer'. Deze knooppunten liggen zo dicht bij elkaar dat ze hetzelfde nummer krijgen Dit worden 'gecombineerde knooppunten' genoemd. Het zorgt voor ons dat we niet te veel nummers op te kleine afstand achter elkaar krijgen en daarnaast komen we in de 'knoop' dat dezelfde nummers te snel weer bij elkaar in de buurt komen. Lees meer >

Wat zijn aanlooproutes?

Het komt voor dat een wandelroute niet direct bij het paneel start. Vanuit het paneel start je je route door de pijlen te volgen in de kleur van jouw route. Op weg weer terug van de route naar het startpunt, volg je een aanlooproute. Deze route, en deze bordjes, zijn te herkennen aan een grijze pijl met in de rechterhoek onderin een i. Zo kom je weer veilig terug!

Hoe gebruik ik de Routemaker app?

Voor wie even geen kaart wil is er de Routemaker app. Een app vol met gethematiseerde wandel-, fiets-, mountainbike- en vaarroutes van Twente, Salland en Vechtdal. Vanwege de samenwerking met diverse partijen zijn er nog veel meer bijzondere routes toegevoegd en is deze app dus zeker een kijkje waard!. Na de keus van de route is deze te downloaden en direct te starten. De app werkt op basis van locatiebepaling. Voor nu is het aanbod zoals hierboven beschreven, maar Routenetwerken Twente is hard bezig om de paardrij- en autoroutes ook toe te voegen. Je download de app hier voor Android en Apple.

Mag ik gebruik maken van de single-tracks?

De single-tracks zijn speciaal aangelegd voor de Mountainbikeroutes. Het zijn stukken die in één richting gereden moesten worden. Wandelen of fietsen (op een normale fiets) is hier dan ook niet aan te raden. Wanneer er snelle mountainbikers fietsen kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan.