navigatie overslaan
Eetcafe's & bistro's in Almelo

Eetcafe's & bistro's in Almelo

Door heel Twente zijn er authentieke en gezellige eetcafétjes en bistro's te vinden. Schuif snel aan voor een heerlijk streekgerecht. Of wat dacht je van een daghap. Neem je liever de tijd in Twente? Dat snappen we. Kies dan voor een uitgebreid menu en laat je verrassen.

Grillen en chillen

Bistro, wat is nou eigenlijk een bistro? Een bistro (ook wel geschreven als bistrot) is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Een gezellig plekje dus. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne. En in Twente? In Twente? Hier weten ze waar het omdraait als het om lekker eten gaat. Of het nou bistro, eetcafé of restaurant heet. Hier hebben we liefde voor koken, en liefde voor de regio. Voor eerlijke en duurzame ingrediënten. We nemen de tijd voor je, dus kom chillen en grillen. In Twente zijn er genoeg leuke plekken vinden waar de lekkerste gerechten worden klaargemaakt.

Vaak gemaakt van verse producten, uit eigen streek. Wat wil een mens nog meer? Een goed stuk eerlijk vlees van de houtskoolgrill, goed idee. Twente heeft een eigen rund: de Twentse Black Angus. Heerlijk vers en mals, voor de liefhebber. In een bistro hangt een gezellige sfeer en is iedereen welkom. Leven in de brouwerij! Voor een zakenbezoek, met een vriendengroep, de hele familie of romantisch met z'n tweetjes. Bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal in Hengelo hebben ze het helemaal begrepen. Hier brouwen ze ook nog eens hun eigen bier, maar liefst 8 soorten! Geen ingewikkelde menukaart en geen ingewikkelde prijzen.