navigatie overslaan

Buffalo Farm Twente

Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worde er zelfs ijsjes gemaakt.

De buffels zijn eigenlijk een 3 dubbel doel buffel. Ze geven melk, vervolgens wordt het vlees aan huis verkocht als entrecote, braadvlees, buffelburgers etc. en hun huiden; Ja, hier wordt natuurlijk leer van gemaakt. Dit leer wordt weer vervaardigd in riemen, tassen en armbanden.

Een goed leven voor de buffel is belangrijk. Sterk en gezond, hierdoor is (preventieve) medicatie niet nodig. Ook het eten is erg belangrijk. Gras, stro, structuur. Alleen natuurlijke ingrediënten van Nederlandse en Duitse bodem worden hiervoor gebruikt.

Boerderijwinkel

Hier worden diverse producten verkocht. Buffelmozarella, ricotta, yoghurt en andere kazen, het buffelvlees, maar ook andere delicatessen. Indien mogelijk lokaal. We vinden het van groot belang dat de producten eerlijk zijn en geen onnodige toevoegingen bevatten. En voor de kinderen? Natuurlijk geen suikers of zo min mogelijk.

Categorieën