Voor een picknick zijn niet zo heel veel ingrediënten nodig. Je hebt al genoeg aan een leuk gezelschap, lekkere hapjes, een stralende zon en het belangrijkste: een mooie plek in de natuur waar je ongestoord kunt ontspannen. Twente heeft erg veel van dit soort picknickplekken. De ideale (corona-proof) activiteit bij mooi weer. Vind hier waar je de lekkerste picknickmanden kunt halen en wat de mooiste plekjes zijn. Ook delen we de mooiste routes.
Ongestoord genieten in de natuur

De natuur nodigt je uit in haar huis, dus wees een goede gast! Blijf op de paden, respecteer natuur en landschap en de toegangsregels om de schoonheid van de omgeving te behouden. Laten we samen op het volgende letten: Het is erg droog in bepaalde natuurgebieden: roken en open vuur/bbq-en is dan ook sterk verboden. Er zijn geen tot weinig prullenbakken: neem dus je afval mee. Er zijn geen toiletten: zorg voor een toiletbezoek voordat je het natuurgebied betreedt. Ga niet in een weiland zitten met hoog gras: dit is een verstoring voor bepaalde diersoorten zoals reekalfjes of hazen. Honden zijn van harte welkom in de natuur: houd honden aan de lijn (als het geen losloopgebied is). Honden kunnen namelijk andere diersoorten verstoren.
We wensen je veel plezier op het picknickavontuur!

De leukste manieren om de natuur te ontdekken

 1. Doe-tips

  Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

 2. Doe-tips

  10 manieren om de geweldige natuur in Twente te ontdekken.

  geschreven door Nicoline
 3. Doe-tips

  Lucky Basket: Een goed alternatief op lunchen, borrelen of dineren.

 4. Route-tips

  Fietsen in en rond het Springendal en het Dal van de Mosbeek.

  geschreven door Gijs
 5. Typisch Twents

  De mooiste terrassen en picknickplekken waar de zon het langst schijnt.

Picknicken op de kaart

De mooiste routes liggen voor je klaar

Sla eens rechtsaf in plaats van links

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km aan unieke wandelroutes en 2500 km aan fietsroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en maak er helemaal jouw route van.

Uitgelichte picknickmanden

 1. Picknick to go

  Picknick to go

  Heerlijk picknicken in Hof van Twente? Bestel dan de goed gevulde picknickmand van de Hoestinkhof in Markelo.

  1. B&B - Groepsaccommodatie en Engels theehuis de Hoestinkhof
  2. 7,50 - 17,50 per persoon