navigatie overslaan

festival

Theaterfestival Groond

  • 23 - 25 sep 2022
  • € 21,50 - € 75,00

Groond is een gloednieuw theaterfestival! De eerste editie vindt plaats op 23, 24 en 25 september 2022 op Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte. 5 makers en 5 verrassende voorstellingen vormen samen de eerste editie van Groond.

Theaterfestival Groond

Basis voor het festival vormt de rijke cultuur en historie van Twente. In april en mei konden gezelschappen uit heel Nederland reageren op een oproep om deel uit te maken van Groond. Voorwaarde voor de voorstellingen is dat ze een link hebben met Twente. Deze link kan divers zijn, zo kan de Twentse taal een rol spelen, of kan de voorstelling gebaseerd zijn op Twentse verhalen, lokale historie, het landschap of het Twentse karakter.

Vijf voorstellingen

Inmiddels zijn er vijf prachtige voorstellingen geselecteerd van makers uit heel Nederland. Extra bijzonder is dat er drie voorstellingen zelfs speciaal voor Groond worden gemaakt!

‘Groond neemt de verhalen, tradities en taal en vertaalt deze naar theater. Een geweldige inspiratiebron voor makers die leidt tot prachtige voorstellingen.’

Tickets

Tickets voor Groond (dit is een los ticket voor de zondag) kosten € 21,50 en zijn verkrijgbaar vanaf 16 juni via www.groond.nl en bij Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Met een ticket krijg je vanaf 14.00 uur toegang tot het festival terrein en kan je kijken naar 5 prachtige voorstellingen. Doordat de voorstellingen meerdere keren tijdens de middag worden gespeeld kan je je eigen programma bepalen! Tussen de voorstellingen door geniet je van de mooie omgeving en een hapje en een drankje van diverse foodtrucks en zijn er twee mobiele escaperooms om te ontdekken.

Arrangement

Je kunt ook kiezen voor een arrangement waarmee je op de vrijdagavond en zaterdag op het terrein aanwezig kunt zijn. Voor € 75,-- incl. 3 overnachtingen op een standaard kampeerplek, kun je een hapje mee-eten met de theatermakers, zaterdag kun je verschillende workshops volgen. Zondag uiteraard de 5 voorstellingen.

Tickets

Voor tickets en alle info over dit festival: kijk hier.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 21,50
Prijs per overnachting
€ 75,00

Voor €21,50 krijg je van 13.30 tot 20.30 uur toegang tot ons festivalterrein op de zondag. Naast de voorstellingen is er nog een super leuk randprogramma vol activiteiten zoals oa. een mobiele escaperoom.
Voor €75,00 beleef je het festival van binnenuit! Je slaapt op de camping met de makers, eet op vrijdag samen met de makers, volgt op de zaterdag diverse workshops en je krijgt toegang tot het festival op de zondag!

Op de kaart

Meer leuke evenementen