Wierdense Veld

Landschap Overijssel beheert dit uniek hoogveengebied van ruim 440 hectare. In de zomermaanden graast hier een schaapskudde om de heide in tact te laten. De grazende schapen gaan vergrassing tegen en houden berkenopslag zo kort mogelijk.

Aan de Hortmeerweg vindt u een Vogelobservatie- en informatiepunt.

Ooit was dit een gebied met veel nat heideterrein en volop levend hoogveen. Nu is het een bijzonder weids natuurgebied met (vergraste) heide en hoogveen. Hier vindt u nog echte rust. Het Wierdense Veld is de laatste decennia steeds droger geworden. De uitdaging die wordt aangegaan is door waterpeilverhoging weer levend hoogveen te krijgen. Dat begint voorzichtig vruchten af te werpen. Soorten als eenjarig wollegras, zonnedauw, kleine veenbes, lavendelhei en veenmossen komen al weer terug. Bent u een vogelliefhebber? Voor veel vogelsoorten is het Wierdense Veld een eldorado. Rust, water, ruimte, beschutting en voedsel vinden ze hier volop.

Bent je op zoek naar een activiteit voor een bedrijfsuitje of familiedag? Landschap Overijssel verzorgt graag een excursie op aanvraag. Belangrijk is dat je tenminste vier weken van te voren contact met Landschap Overijssel opneemt. Zij kunnen dan een passende gids voor u regelen.

Tarieven: Excursies tot 20 personen (1 gids) € 100,- Excursies van 20-40 personen (2 gidsen) € 175,- U kunt mailen naar info@landschapoverijssel.nl.

Klik hier voor fietsroute Wierdense Veld

contactinformatie

 

Schaddenbeltsweg
Wierden

voorzieningen

  • Natuur
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door .

Tip je vrienden

facebook twitter