Een ultieme Twentse fietservaring

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. Als je ze met elkaar verbindt (we zeggen niet ‘aan elkaar knoopt’, dat zou wel heel flauw zijn) heb je maar liefst 2500 km fietsmogelijkheden voor je liggen. Daarvan gaat 500 km over de Duitse grens.

"Trap ‘m maar an" en je zult al heel snel ervaren dat het Fietsnetwerk Twente een echte belevenis is. Je hebt de keus uit allerlei themaroutes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen.

Op ieder knooppunt vind je een paneel met informatie over de specifieke route die daar start. Je komt ook gecombineerde knooppunten tegen. Op het plaatje hiernaast leggen we uit hoe dat werkt. Snap je dat niet? Dan vrezen we dat je eerste knoop nu al is gelegd. Sterkte! Voor de mensen die het wél snappen: geniet ervan!

Themaroutes

Het Fietsnetwerk Twente is een echte belevenis en dat willen we graag zo houden. Daarom vernieuwen we de routes elk jaar en komen er regelmatig nieuwe thema’s bij. Die thema’s zie je op de rechthoekige bordjes ónder de standaard routeborden. Op elk bordje staan drie elementen: het symbool van een rondgang- of 'A-naar-B'-route, een themalogo en een pijl. Ben je op zoek naar de ultieme fietsbeleving? Verrijk je fietstocht dan met een van de thema’s!

Op de fiets met z'n tweetjes

Jos & Veroni: "Fietsen in Twente is voor ons een heerlijk ontspannende en gezonde bezigheid. Regelmatig pakken we de fiets om met z’n tweetjes of met vrienden van het mooie Twentse landschap te genieten. De afwisselende omgeving rond Oldenzaal is bij ons favoriet, met name het glooiende landschap rondom de Tankenberg, het Lutterzand en het Arboretum. Ook door recreatiegebied Het Hulsbeek lopen mooie fietspaden door bosrijk gebied. Daarnaast zijn ook de Boerskotten en vliegveld Twenthe aanraders. Wij hebben het geluk om in één van de mooiste streken van Nederland te wonen."

Tip!

Plan in onze fietsplanner je eigen route en print hem uit.