Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Minuutje Manuel: Tukkers zijn trotse mensen. We zijn zelfs trots op de A1.

Leestijd 1 minuten
Geschreven door

Andre

Tukkers zijn trotse mensen. Niet dat ze daarmee te koop lopen. Daar zijn ze te trots voor.

We hebben in Twente bijvoorbeeld een echte universiteit. Maar daar gaan we niet zelf naar toe. Omdat we een ander ook iets gunnen. Zo weten we ook al jarenlang dat we met Herman Finkers de grappigste man van Nederland binnen onze gelederen hebben. Die zou echt ieder jaar de oudejaarsconference voor zijn rekening moeten nemen. Maar ja. Herman gunt het Claudia. Dus daar moet u het dan maar mee doen. Ook zijn we donderstrots op het centrum van Glanerbrug. Als u daar van een afstand naar kijkt, ziet ook u dat het mooier is dan Parijs. Maar dan moet u wel echt voldoende afstand nemen. En er vanuit datzelfde Parijs naar kijken. We zijn zelfs trots op de A1. Dat mag voor de meeste Nederlanders de snelste weg naar Duitsland zijn, voor ons is het toch vooral de afslag Markelo. Markelo! Het Venetië van het Oosten! Maar dan zonder al dat onhandige water.

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Winkelen

  Winkeltijd! Vier fijne adresjes in Twente voor een nieuwe outfit of interieur.

  Geschreven door Nicoline
 2. Natuur

  Stoer natuurgebied: Vliegveld Twenthe met bomkraters en splitterboxen.

  Geschreven door Bertine
 3. Typisch Twents

  Tukker Top 5 van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

 4. Natuur

  Prachtige plekken waar de zon het langst schijnt: de recreatieparken.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

twitter facebook