Hof Espelo

Hof Espelo ligt op het Oost-Nederlandse plateau, een onderdeel van het noordzeebekken. Je kunt hier heerlijk wandelen. In het oude koetshuis van de Rentmeester van Hof Espelo is een bezoekerscentrum van Landschap Overijssel gevestigd.

Bezoekerscentrum Je kunt hier iedere zondag terecht voor informatie over natuur&landschap uit de omgeving, maar ook voor bijvoorbeeld wandelroutes of een kopje koffie. Kinderen vermaken zich uitstekend in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. Regelmatig organiseren ze hier activiteiten voor jong en oud! Ook is het bezoekerscentrum buiten openingstijden om beschikbaar voor kinderfeestjes.

Wandelen Hof Espelo ligt op het Oost-Nederlandse plateau, een onderdeel van het noordzeebekken. Oostelijk van het reservaat ligt de stuwwal van Enschede. Het landgoed ligt ten noord-oosten van Enschede en ten zuid-oosten van Hengelo. Je kunt hier vrij wandelen op wegen en paden met uitzondering van de erven. De hoofdingang vind je aan de Weerseloseweg. Bij de hoofdingang begint ook een wandelroute van ca. 1 uur en 15 minuten, de route wordt aangegeven met paaltjes met een gele kop.

Openingstijden

Bezoekerscentrum is iedere zondag geopend. In het hoogseizoen ook elke woensdag.


voorzieningen

  • Natuur
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter