navigatie overslaan

Pleisterplaats De Barkel

Onderweg even behoefte om even uit te rusten? Dan is dit de ideale plek. En nog mooier: je hoeft je niet te vervelen. Je krijgt een uniek inkijkje over de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel!

De Pleisterplaats is een informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Je komt er verder documenten, voorwerpen, naslagwerken, literatuur en magazines tegen. Alles in relatie tot cultuurhistorie, archeologie en natuurbeheer.

Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

Het informatiepunt biedt ook uitstekende mogelijkheden voor: - Workshops voor volwassenen en kinderen (op afspraak en bij inschrijving). - Groepsbijeenkomsten

De twee ruime en luxe zit/slaapkamers zijn gesitueerd in een bijgebouw op het landgoed. Op de begane grond bevindt zich de toilet en de trap naar de bovenverdieping. Beide zit/slaapkamers op de bovenverdieping hebben een tafel voor 4 personen, een kamer heeft een loungebank en tv en de andere kamer een bureau. Op de overloop ligt een badkamer(gedeeld. Het ontbijt wordt geserveerd in een aparte ruimte, de Pleisterplaats.

Categorieën