Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/8
  '

  8 Culinaire routes waarbij je het echte landleven kunt proeven. Heerlijk

  Geschreven door

  Nicoline

  Het beste van twee werelden, zo kun je de diverse culinaire routes in Twente noemen. Je fietst, rijdt of wandelt langs de mooiste plekken die Twente je te bieden heeft terwijl je ondertussen bij de favoriete Twentse restaurants, het echte landleven kunt proeven.

 2. 8/8

  8.

  Tijdens een marathon, genieten van lekkere streekproducten

  Ben je naast levensgenieter ook hardloper? Dan is de Landgoed Twente Marathon voor jou de perfecte culinaire route. Langs een route van 42 kilometer door Noordoost-Twente, ren je langs landgoederen en landerijen die speciaal voor deze dag hun poorten hebben geopend. Daar kun je kennismaken met de lekkerste Twentse streekproducten als vers gebakken pannenkoeken en de lekkerste jammen.

 3. 7/8

  7.

  Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

  De smaakfietsroute is een culinaire route voor de geoefende fietser. De route is namelijk 62 kilometer lang je fietst langs bijzondere plekjes zoals de paardenmelkerij ‘t Schanebroek waar je kunt zien hoe pony’s en paarden worden gemolken, het natuurdiorama in Holten waar meer dan 1000 opgezette dieren levensecht zijn neergezet en de Korenmolen de Hoop.

 4. 6/8

  6.

  Proef Twente!

  Je start in het gemoedelijke kunstenaarsdorp Ootmarsum, het oudste stadje van Twente. Vanuit daar volg je de Dinkel door het heuvelachtige Dinkeldal. De Dinkel is een van de weinige riviertjes in Nederland, die nog een natuurlijke loop heeft. Onderweg maak je een aantal culinaire tussenstops, waar de kok je zal verrassen met gerechten, gemaakt van heerlijke, verse streekproducten.

 5. 5/8

  5.

  Culinair wandelen door Ootmarsum

  Een bezoek aan het dorpje met haar klinkerstraatjes, leuke winkeltjes en vele galerieën is al een uitje op zich. Maar het kan nog leuker. Voor €42,50 eet je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in drie verschillende restaurants. Ondertussen word je door een stadsgids rondgeleid en verteld hij jou alles over dit oudste stadje van Twente.

 6. 4/8

  4.

  Twentse Zoutmarke route

  Vanaf Haaksbergen fiets je langs prachtige landschappen, schaapskooien, zouthuisjes en tuinen. Tussendoor stop je bij vier verschillende restaurants voor een lekker hapje. Inbegrepen bij deze culinaire fietsarrangementen zijn een fietskaarthouder en een uitgebreide routebeschrijving.

 7. 3/8

  3.

  Ett’n haal’n op de pedaal’n

  Ett’n haal’n op de pedaal’n is een fietsarrangement door de natuur rondom Oldenzaal. Je kunt vier verschillende routes fietsen. Hoe langer de tocht, hoe meer culinaire tussenstops je onderweg maakt!

 8. 2/8

  2.

  Smikkeltocht

  De Smikkeltocht is een fietstocht van 35 km door de prachtige natuur van Den Ham. Je fietst langs de Regge en dwars door het natuurgebied de Archemermaten waar de natuur op zijn beloop is gelaten. Onderweg kom je langs bijzondere bezienswaardigheden en afstappunten. Het eindpunt is Café Restaurant Harwig waar je onbeperkt pannenkoeken kunt eten.

 9. 1/8

  1.

  Culinaire autoroute: Happen & tuffen

  In het prachtige karakteristieke landschap van Noordoost-Twente, rijd je langs bossen, weilanden, historische boerderijen en watermolens. Je rijdt langs de Sterrenwacht in Lattrop, het Landgoed Singraven, de watermolen van Bels en het Lutterzand. Onderweg maak je vier culinaire tussenstops bij verschillende horecagelegenheden.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook