In Dwars door Twente gaan we in een reeks afleveringen op roadtrip dwars door het Twentse land. Vinger op de kaart en rijden maar! Op zoek naar avontuur ontdekken Yuna en Fieke de leukste activiteiten in het Twentse land, en komen Yuna en Fieke in aanraking met verschillende gezichten van de Tukkers. Zo zochten Yuna en Fieke de bijzonderste plekken op in Twente. En dat zorgt voor een dag vol afwisseling, met bijzondere ontmoetingen en unieke plekken. Niks is hun te gek!
Vinger op de kaart en rijden maar!

Yuna en Fieke ontdekten wat de vruchtbare grond van het Reggedal voor de omgeving van Wierden en Enter betekent. Gingen ze op zoek naar een wolf, die ergens in het gebied schijnt rond te lopen. En bezochten ze de veel besproken Zandsculpturen in Diepenheim. In Haaksbergen doken ze het textiel verleden in en genoten ze van de prachtige landschappen.

Wil jij ook een roadtrip door Twente maken, net zoals Yuna en Fieke? Dan ben je hier op de juiste plek. Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. We hebben maar liefst 8.000 kilometer aan fiets- en wandelroutes. Of wat dacht je van de speciale auto-, paardrij-, mountainbike-, wielren-routes?

Liever een eigen route maken? Dat kan ook met de handige knooppunten! Bezoek de bijzondere natuurgebieden of wat dacht je van de bijzondere highlights in Twente? Geniet van Twente, laat je even weten wat je ervan vond?

Ontdek alle highlights!

Reisverslagen Dwars door Twente

  1. Dwars door Twente

    Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

  2. Dwars door Twente

    Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

  3. Dwars door Twente

    Yuna en Fieke op roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

Dwars door Twente op de kaart

Op roadtrip in Wierden en Enter

Yuna en Fieke beginnen de aflevering relaxed op een supboard, over rivier de Regge. Na een aantal uur op het water te hebben vertoefd, besluiten Yuna en Fieke aan te leggeven bij Wijngaard b'j de Regge en mogen naast de rondleiding heerlijke wijnen proeven. Ze vervolgen hun weg richting Reggewinkel Mölke. Want wat is een borrel zonder hapje? Yuna en Fieke besluiten daarna een buggy te huren om nóg meer van de omgeving te zien. Ze toeren door de omgeving, op weg naar enter. Langs de Enterse Zomp en eindigen bij hun Strandlodge.

Nieuwsgierig? Lees meer!

Op roadtrip in Hof van Twente

In deze aflevering beginnen Yuna en Fieke hun dagtrip door Twente in de auto, langs de vele kastelen van Hof van Twente. Zo komen ze langs Kasteel Twickel en de tuinen. Nemen ze een kijkje bij landgoed Warmelo, waar ook dit jaar weer imposante zandsculpturen te zien zijn. Om wat kunst te snuiven, beklimmen Yuna en Fieke de Boomtuin van Jeroen Kooijmans. Een kunstwerk dat je wél aan mag raken: graag zelfs! Na een dag proeven aan de luxe van Hof van Twente, sluiten ze de dag af bij Mooi Twente Lodges.

Benieuwd? Lees het hier!

Op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Yuna en Fieke beginnen hun roadtrip op de prachtige Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Wist je dat dit park één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa is? Onderweg stoppen ze bij De Wilgenwaerd op zoek naar informatie. En besluiten om op de mountainbike verder het gebied te ontdekken. Neem de tijd voor dit prachtige gebied en geniet van de Paarse heide. Daarna rijden Yuna en Fieke door naar In de Heuvelrug, het idyllische slaapplek verstopt in de groene omgeving voor in de avond. Maar voor slapen is er nog geen tijd! Eerst stappen ze nog in de nacht in de kano. Een mooi moment op wilde dieren te spotten.

Nieuwsgierig? Lees hier het hele reisverslag!

Op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen

Yuna en Fieke starten de dag bij Het Glazen Bos gelegen in het Park Scholtenhagen. Dit park heeft een prachtige vijver, kinderboerderij, overnachtingsaccommodaties, een zwembad en meerdere sportvoorzieningen. Vervolgens brengen ze een bezoekje aan Theeschenkerij de Jordaan. Hier leren ze alles over het rijke textielverleden van de omgeving. Altijd al eens in een stoomtrein willen zitten? Dat kan bij Museum Buurtspoorweg. Onderweg naar de volgende locatie, rijden Yuna en Fieke dwars door het Buurserzand. Een uitgestrekt natuurgebied dat prachtig paars kleurt als de heide in bloei staat. Even bijkomen! Dat doen ze bij Hotel de Watermölle, waar ze uiteindelijk deze mooie dag afsluiten.

Nieuwsgierig? Lees hier het hele reisverslag!