B&B Nijverdal Hellendoorn

Wie graag zo nu en dan een weekendje weg wil, vindt in de omgeving van Nijverdal en Hellendoorn heel wat om tot rust te komen. Naast de prachtige natuur, de leuke dorpjes, is er voor de kinderen het Avonturenpark Hellendoorn. Twente op zich nodigt altijd uit om van het leven te komen genieten. Het prachtige landschap leent zich uitstekend om te fietsen, te wandelen en te picknicken. Of om heel vroeg in de ochtend de bossen in te gaan om in de ochtendschemering de ree├źn te zien.

Verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

 2. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  geschreven door Bertine
 3. Slaaptijd!

  Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand.

 4. Typisch Twents

  Cultuurtijd! Twente barst uit z'n voegen van de culturele plekjes.

 5. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 6. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 7. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 8. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

B&B in Nijverdal?

Overnachten in een bed and breakfast

Zowel in de centrumgemeente Hellendoorn als in Nijverdal zijn heel wat mogelijkheden om te overnachten. Met name de B&B's bieden vaak die aparte plek in de natuur, die bijdraagt aan een zeer geslaagd verblijf. Er is in de directe omgeving en in beide stadjes genoeg te vinden om lekker te eten of om van een terras te genieten.

Wandelen in de natuur

De Holterberg is niet alleen in de directe omgeving bekend. Wie van fietsen of wandelen houdt, weet dat de route langs of over de berg zelf door mooie bossen voert en de kans biedt om een kijkje te nemen bij Natuurdiorama Holterberg. In dit Sallandse natuurmuseum zijn meer dan 1000 dieren te zien. Daarnaast biedt men de kinderen een leuke speurtocht om de natuur te leren kennen. Een verblijf in dit deel van Twente is niet mogelijk zonder een van de pannenkoekenhuizen aan te doen. Want na een lange wandeling of een leuke fietstocht zal de inwendige mens zich zeker roeren.