Bed and Breakfast Nijverdal Hellendoorn

Wie graag zo nu en dan een weekendje weg wil, vindt in de omgeving van Nijverdal en Hellendoorn heel wat om tot rust te komen. Naast de prachtige natuur, de leuke dorpjes, is er voor de kinderen het Avonturenpark Hellendoorn. Twente op zich nodigt altijd uit om van het leven te komen genieten. Het prachtige landschap leent zich uitstekend om te fietsen, te wandelen en te picknicken. Of om heel vroeg in de ochtend de bossen in te gaan om in de ochtendschemering de ree├źn te zien.

Verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  Meivakantie in Twente. Fijn wat tijd doorbrengen met het hele gezin

  geschreven door Dorien
 2. Slaaptijd!

  In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers; Campground Twente

 3. Typisch Twents

  100 jaar textiel Twente: Borne, verbonden door de rode draad.

 4. Doe-tips

  Buiten de gebaande paden op de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 5. Doe-tips

  10 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

 6. Binnenkijken bij

  Binnenkijken bij 't Kruisselt; daar waar de tijd best even uit mag.

  geschreven door Bertine
 7. Route-tips

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  geschreven door Bertine
 8. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

B&B in Twente

Overnachten in een bed and breakfast

Zowel in de centrumgemeente Hellendoorn als in Nijverdal zijn heel wat mogelijkheden om te overnachten. Met name de B&B's bieden vaak die aparte plek in de natuur, die bijdraagt aan een zeer geslaagd verblijf. Er is in de directe omgeving en in beide stadjes genoeg te vinden om lekker te eten of om van een terras te genieten.

Wandelen in de natuur

De Holterberg is niet alleen in de directe omgeving bekend. Wie van fietsen of wandelen houdt, weet dat de route langs of over de berg zelf door mooie bossen voert en de kans biedt om een kijkje te nemen bij Natuurdiorama Holterberg. In dit Sallandse natuurmuseum zijn meer dan 1000 dieren te zien. Daarnaast biedt men de kinderen een leuke speurtocht om de natuur te leren kennen. Een verblijf in dit deel van Twente is niet mogelijk zonder een van de pannenkoekenhuizen aan te doen. Want na een lange wandeling of een leuke fietstocht zal de inwendige mens zich zeker roeren.