Slaaptijd!

Parkhotel De Wiemsel. Bij deze tweede liefde wil je blijven wonen

Geschreven door

Sybylle

Leestijd 3 minuten 3536 x bekeken

Alsof Twente van zichzelf al niet mooi genoeg is, hebben ze rondom Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum een plaatje van een park aangelegd. Daar word je toch op slag verliefd op? De Wiemsel verleidt je waar je geliefde bij staat. Deze tweede liefde heeft gelukkig een heel groot hart. In de vorm van een buitenbad.

Bij 4-sterren superior Parkhotel De Wiemsel pakken ze zaken groots aan. Dus geen parkje, maar een park van maar liefst zeventigduizend vierkante meter groot. Je hoeft nog net je wandelschoenen niet aan te trekken. Je wandelt op nette stappers of high heels vanuit je hotelkamer zo een groene oase in. Romantici doen dat vooral ’s avonds. Als het begint te schemeren, spelen de vijfduizend bomen, struiken en planten in het park de hoofdrol in een romantisch, ingetogen lichtschouwspel.

Ring of Fire

Ja, de hoteliers van De Wiemsel kennen de verleidingstechnieken als geen ander. In het park brandt namelijk ook nog de ‘Ring of Fire’. Een outdoor openhaard in de vorm van een vuurschaal. Eromheen kussens waar je samen met je gezelschap en een goed glas wijn neervlijt voor een goed gesprek of een intiem samenzijn. Huwelijksaanzoek-waardig, deze romantische hotspot in het park.

Om het geluksgevoel compleet te maken, plassen er ook nog engeltjes over je tong. Gastronomisch zit je namelijk prima in dit parkhotel. In restaurant De Wanne presenteren de chef en zijn team smakelijke kunstwerkjes op je bord. Maar wel op zijn Twents, dus zonder al te veel pretenties, want daar houden Tukkers niet van. Wél van lekker, verfijnd en eerlijk eten. Wil je dat de liefde echt door de maag gaat, boek dan voor jou en je geliefde een candle light dinner. Succes gegarandeerd.

Wekelijkse wijnproeverij

Op zaterdag val je helemaal met je neus in de boter. Dan is er namelijk de wekelijkse wijnproeverij in de historische rozentuin in het park. Een heuse sommelier laat je wijnen uit de ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereld proeven. Val je als een blok voor een van de wijntjes die Léon de Jager je heeft ingeschonken, dan heb je geluk: ze zijn allemaal voor een betaalbare prijs te koop. Geniet je er thuis nog van. Ten minste, als ze de terugtocht halen en niet al op je hotelkamer of bij de romantische outdoor openhaard in het park soldaat zijn gemaakt. Snappen we!

Spa met binnen- en buitenbad

Ze doen er bij De Wiemsel dus alles aan om je thuis te laten voelen. De sfeer is aangenaam, de kamers comfortabel, het eten prima en de omgeving een paradijsje. Kan het nog mooier? Ja hoor. Ze hebben een spa met binnen- en buitenbad, massagemogelijkheden, gezichts- en bodybehandelingen, sauna’s en zonnebanken. Om het hartvormige buitenbad staan fraaie ligbanken en maagdelijke witte parasols op je wachten. Ga liggen, sluit je ogen, voel de warmte van de zon, de streling van de wind, hoor het ruisen van de bomen en het kabbelen van het water. Als je al niet zen was, dan word je het wel. En dat in Twente.

Ootmarsum

Toch zal je je af en toe los moeten weken uit dit wellnesshotel, want er ligt een mooi stadje op je wachten: Ootmarsum. En mocht je nog puf hebben na al dat gerelax, pak dan de fiets of trek de wandelschoenen aan en verken het coulisselandschap in de omgeving. Alsof je in een ansichtkaart bent gestapt, zo schilderachtig ligt het erbij. Klinkt allemaal wel erg paradijselijk, vind je niet? Toch is het dit stukje Twente zelfs zónder roze bril een lust voor het oog.

We hebben er een tijdje over moeten nadenken, maar we hebben toch een nadeel aan logeren in hotel de Wiemsel gevonden. Ze laten je zo thuis voelen, dat je bij deze tweede liefde wilt blijven wonen. Dat gaat niet, maar hé, je moet iets te dromen hebben.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Sybylle

Freelance (reis)journalist voor onder andere Reis!. Zwerft de wereld rond om terug te komen met verhalen die anderen inspireren ook op ontdekkingsreis te gaan.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 2. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  Geschreven door Bertine
 4. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  Geschreven door Maarten

Tip je vrienden

facebook twitter