Slaaptijd!

Weekendje weg met Kerst. Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand

Leestijd 3 minuten 1337 x bekeken
Geschreven door

Lars

Jij ziet gourmetten bij je schoonouders op eerste kerstdag nu niet echt als ultieme kerstontspanning. Veel liever dan dat zie je jezelf rondlopen op een gezellige kerstmarkt waar jij, je man en je kinderen je veel beter kunnen vermaken. Een weekendje weg rond Kerst zie jij wel zitten. Maar waar?

Je zit de kilometers al weer te tellen, je denkt aan de hele organisatie om überhaupt weg te komen en je ziet je plan langzaam maar zeker wegzinken.

Hallo Twente

Laat je moet niet zakken! Ook jij verdient rust in de drukke decembermaand. Want zo is het toch? Het is dichterbij dan je denkt – in Twente kan jij op duizenden manieren ontspannen. Wens jij tijdens je weekendje weg met Kerst een compleet verzorgd hotel en zie jij je samen met je gezin genieten van een sauna en zwembad? Of nestel jij jezelf liever op de bank met een goed boek voor de open haard? Wat dacht je van een bed en breakfast waar je lekker lang vakantie kunt vieren? Geen kritiek van je schoonouders? Het is maar net wat jíj wilt.

Bloemenbeek
Bloemenbeek

Echt genieten

Die schoonouders van je wachten maar even. Er zijn namelijk volop kerstmarkten en andere leuke activiteiten om je weekendje weg in de kerstvakantie mee te vullen. Lekker glühwijntjes proberen, genieten op verwarmde terrassen en je kerstcadeaus bij elkaar shoppen… Jij beleeft van alles tijdens je weekendje weg rond de Kerst. Neem je wandelschoenen bovendien maar mee: jij verbrandt honderden calorieën tijdens een gezellig georganiseerde winterwandeling waarna je op het eindpunt een levensecht kerstverhaal kunt zien. Dat is nog eens kerstvakantie!

Wellness
Wellness

Geen kids maar toch eventjes weg? Het is tijd om je beste vriendin op te bellen. Jij en je vriendin bestellen een fles wijn, halen jullie joggingbroeken uit de tas en beginnen een heerlijke meidenavond in een luxe vakantiehuis. Niemand die jullie roddels hoort! Terwijl je vrienden thuis op de bank het zoveelste kerstkransje eten, zing jij ‘’Walking in a Winter Wonderland’’ keihard mee in de binnenstad van Enschedé. Die ken jij onderhand uit je hoofd toch?

Lekker zeg, er even op uit tijdens Kerst. Geen ongemakkelijk verplichte kerstdiners, geen boodschappenstress of andere kerstclichés. Nee, jij babbelt nog steeds na over je weekendje weg met Kerst tijdens het aftellen naar het volgende jaar. Overtuig jouw schoonouders en vrienden maar van het leuke Twente. Wie weet rijd jij het volgende jaar, samen met de hele familie, naar een ruim landgoed in Twente zodat jij ze alle activiteiten gaat laten beleven. Echt genieten dus!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lars

Lars is voor de liefde naar Twente gekomen. 1 ding weet hij zeker: hier wil hij niet meer weg. Hij geniet volop van alles wat Twents is en daarmee van uitstekende kwaliteit.

Meer verhalen uit Twente

 1. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent
 2. Twente tales

  De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

  Geschreven door Vincent
 3. Twente tales

  Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

  Geschreven door Vincent
 4. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter