navigatie overslaan

Binnenkijken bij

Trouwen in een trouwhooiberg bij Landgoed Het Rheins, droomlocatie in Enter

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 3629 keer

Hoe romantisch wil je het hebben? Trouwen in de buitenlucht onder het rieten dak van een echte trouwhooiberg, aan de rand van een vijver tussen de fruitbomen in de vrije natuur. De zon schijnt en je ruikt het verse gras.

Langs de lange oprijlaan, omzoomd door eikenbomen, kom je aanrijden in een klassieke auto of een koets. Of, als je het helemaal spectaculair wilt maken, land je met de helikopter. De rode of de roze loper is uitgerold en alles is prachtig versierd. De blije gezichten van je familie en vrienden… Het lijkt een scene uit een film, maar het kan echt!

TALLOZE MOGELIJKHEDEN

Landgoed Het Rheins in Enter is zo’n droomlocatie. Het van oorsprong boerenbedrijf, dat de broers Rien en Bart Mol van hun vader erfden, is nu een landgoed met een officiële status. Er is een gedeelte bos, er lopen honderddertig schapen, er is een restaurant, er zijn feestzalen, een kinderboerderij en een speeltuin. Je kunt er terecht voor bedrijfsfeesten en vergaderingen. Maar je kunt ook gewoon komen dineren of op het terras genieten van een drankje. Je kunt er overnachten in zes luxe vakantiehuizen, midgetgolf spelen of je aan de Highland Games overgeven en nog veel meer.

FAMILIEGEVOEL

En dan is er dus die unieke trouwhooiberg, hoewel natuurlijk ook binnen getrouwd kan worden. Het bruidspaar kan, drie uur voordat de ceremonie begint, aangeven wat het wil. De meeste mensen kiezen voor het unieke buitenplekje en de enthousiaste trouwambtenaren doen het graag. Ook Rien Mol is Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, in dienst van de gemeente Wierden. Dat doet hij erbij omdat hij het een leuke afleiding vindt van de dagelijkse bezigheden en het mooie is dat na verloop van tijd de bruidsparen met hun kinderen komen. Dat familiegevoel hoort bij Het Rheins.

VERDELING VAN TAKEN

“Mijn broer heeft een agrarische opleiding en ik werkte in de horeca,” vertelt Rien. “De verdeling van de taken lag dus voor de hand. Ik doe de zakelijke kant en Bart verzorgt de dieren en doet het onderhoud van het landgoed. We werken beide in onze eigen kracht en doen we waar we goed in zijn en dat gaat prima. We wonen allebei op het landgoed en we hebben een team van acht vaste mensen en twintig oproepkrachten voor de weekends en in de zomer. We doen dit echt met elkaar.”

TOP-WAARDERINGEN

“Het gaat heel goed met Het Rheins, maar we zitten niet stil. We zijn uiteraard te vinden op Social Media en we doen elk jaar mee aan de Terras Top100, een landelijke competitie voor horecabedrijven. In 2016 is een medewerker van ons de ‘Parel’ geworden voor zijn inzet op het terras en afgelopen jaar kregen we de publieksprijs en waren we negende in de jurywaardering. Wat trouwlocatie betreft horen we bij de top vier in Nederland.”

AMBER EN CHANTAL

Dus als je een bijzondere locatie zoekt als je iets te vieren hebt, ben je van harte welkom op Landgoed Het Rheins. En.. oh ja, de dieren van het landgoed willen ook graag op de bruidsfoto, ze zijn handtam. Vooral de twee varkens Amber en Chantal willen heel graag bruidsmeisje zijn.

Meer trouwen in Twente.

Wat vind je van dit artikel?