1. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door

  Yvette

  Tijdens de herfst in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Trek er deze herfst met jouw gezin op uit. Struin door de mooiste bossen en vind je eigen herfstschatten. Ga op ontdekking in een natuurmuseum of ontdek Twente met een wel heel bijzondere treintje. Pak je agenda en zet de leukste herfstuitjes in Twente in de agenda!

 2. Treinen in Rijssen, Haaksbergen en Hengelo

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. En dat treintje rijdt nog steeds! Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is iedere zaterdag geopend tot en met 30 oktober. Extra: in de herfstvakantie vertrekken de treinen ook op dinsdag- en donderdagmiddag. Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 3. Op zoek naar Kabouters en Eekhoorns (Nijverdal)

  Ga deze herfst op zoek naar kabouters of eekhoorns! Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft twee kinderwandelingen: het kabouterpad (ongeveer 1 km) of het eekhoornpad (ongeveer 2 km). Het kabouterpad is leuk voor kinderen tot een jaar of 6, het eekhoornpad (ongeveer 2 kilometer) is geschikt voor alle leeftijden. Goed om te weten: na de wandeling kun je lekker opwarmen met een heerlijk drankje en wat lekkers bij restaurant Buitengewoon, dat aan het Buitencentrum grenst. Tip: bij het Buitencentrum worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd, die vind je op de website.

 4. Ga je mee op ontdekkingstocht?

  Een leerzaam dagje weg in de herfst? Bezoek Techniekmuseum Oyfo! Kom alles te weten over stoommachines, robots en smartphones. In de herfstvakantie kan jij de challenge aan gaan met Tinkeren. Door te experimenteren, ontwerpen, maken en spelen. De score wordt bijgehouden en wie weet ben jij de winnaar van de herfstvakantie! Of maak 't bij Oyfo met 10 verschillende maakactiviteiten. Kom je er niet uit? Dan vraag je om deskundige hulp!

 5. Natuurmuseum Holterberg met Daantje Das

  Op de Holterberg vind je Natuurmuseum Holterberg. Ideaal voor een dagje weg in de herfst waarbij je een binnen- en een buitenuitje afwisselt. Het natuurmuseum is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland. In het museum is voor kinderen van alles te ontdekken. Extra leuk: bij het museum hoort het Bos van Daantje Das. Tegenover het museum en gelijk naast kindvriendelijk restaurant Woody’s. Bij het museum is een route met opdrachtboekje voor het Bos van Daantje Bos te verkrijgen (€2,00). Strijk na dit uitje neer op het buitenterras van Woody’s, waar je kinderen spelen in de buitenspeeltuin terwijl jij op een zonnige herfstdag ontspant op het terras. Tip: tijdens de herfstvakantie zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

 6. Op zoek naar schatten van ’t Lutterzand

  In natuurgebied ’t Lutterzand klim je in bomen, ga je op zoek naar paddenstoelen en kijk je wie het verst stenen kan gooien in het water van De Dinkel. Maar wist je dat er ook schatten verstopt zitten in ’t Lutterzand? Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Nog niet uit gespeurd? Doe in de herfstvakantie mee met de Speurneustocht Arboretum Poort Bulten en verdien een echte speurneusdiploma! Opdracht volbracht? Dan strijk je neer bij Paviljoen ‘t Lutterzand. Waar je heerlijk nageniet terwijl de kinderen zich vermaken in de naastgelegen speeltuin. Wat wil je nog meer? Geschikt voor alle leeftijden!

 7. Toeren langs Boerderijverlichting Markelo

  Een echt herfstuitje voor het hele gezin! Zodra de invallende avond Markelo en zijn buurtschappen in duister hult, flitsen de grote lampen aan op prachtige boerderijen. Die bij daglicht al pareltjes in het landschap vormen krijgen in de avond een betoverd tintje. En het voordeel van dit uitje is dat je gewoon in de auto mag blijven zitten. Extra leuk voor de kids: maak de puzzel onderweg en win een leuke prijs!

 8. Elephant Parade Twente

  Wauw, zoveel Olifanten in Noordoost-Twente! Echt een leuk uitje met hele gezin. Doe mee met de autobingo en ontdek welke olifant bij het plaatje hoort. Of ga te voet en speur alle 25 olifanten in Ootmarsum of Denekamp. Ook kun je het Olifantenpad wandelen van ca. vijf kilometer. Haal je tas op bij de plaatselijke horeca met de route en wat lekkers(€3,50). Liever op de fiets? Doe dan de Slurf & Turf fietspuzzeltocht en wie weet ben jij de volgende winnaar! Benieuwd naar alle activiteiten? Die vind je op de website.

 9. Tips voor halloween

  Griezelen tijdens Halloween, ook dat doe je in Twente! De herfst is het seizoen voor het griezelfeest Halloween. Verspreidt door heel Twente worden er in de herfst verschillende Halloween activiteiten georganiseerd voor kinderen.

 10. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de herfst wisselen de prachtige herfstdagen zich vaak af met regen en wind. Op de herfstige regenachtige dagen is er ook genoeg te doen met kinderen in Twente.

  1. Familiemuseum de MuseumFabriek in Enschede. Ontdek de Wunderkammers!
  2. Museum Natura Docet
  3. Escaperoom Hof te Langelo
  4. Speeltuin Morskieft
  5. Zero55 Enschede
  6. KidsCity Borne

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door de textielhistorie van Haaksbergen.

 2. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Binnenkijken bij

  Binnenkijken bij Carelshaven: een plek waar je komt voor herinneringen.

 4. Doe-tips

  Activiteiten voor kinderen om de zomervakantie tot één groot succes te maken

  Geschreven door Nicoline

Tip je vrienden

facebook twitter