navigatie overslaan

Slaaptijd!

Er even tussenuit? Waarom een weekendje weg in Twente een goed idee is

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 6756 keer

Even lekker er tussen uit? Gewoon even heerlijk de tijd voor elkaar nemen. Genieten van elkaar en van je omgeving, natuurlijk. En waar zou dat beter kunnen dan daar waar de tijd met je mee geniet? Breek los uit je dagelijkse patronen en ervaar een ander leven in Twente. Wedden dat je eigenlijk liever nog wat langer was gebleven?

Een weekendje weg in eigen land

Dát is wat je weet. Maar waar heen? Dus ga je googlen, op termen als 'weekendje weg NL' of 'tips weekendje weg in Nederland'. Slim natuurlijk, maar ook een beetje oliedom, vinden wij. Want waar vind je nou meer 'quality time' dan bij ons? Dus in plaats daarvan had je beter kunnen zoeken op 'weekendje weg ideeën in Twente'. Jawel, collega's uit de rest van het land: wij garanderen onze gasten een weekend om nooit meer te vergeten!

Natuurlijk kun je altijd in een dertien-in-een-dozijn hotelkamer gaan zitten. Maar waarom zou je? Dat ene weekend dat je eropuit gaat, wil je toch knallen? Je collega’s jaloers maken? Slaap onder de sterrenhemel, laat je tot op het bot verwennen in zo’n luxe landgoedhotel of ga voor lekker basic in een oude boerderij. Wat jij wilt.

Weekendje weg in bungalow of ...

Een bungalow is heerlijk genieten van elkaar en van... elkaar. Je hebt immers alle privacy in zo'n eigen huisje. Maar ja, nadeel is wel dat je toch nog achter het eten aan moet. Ongeacht of je nu wel of niet zelf kookt. Wil je dus nog meer luxe? Geen paniek: dan boek je toch gewoon een hotel. Die hebben we ook. Of je duikt in een leuk b&b'tje of een stacaravan of een... ach, Twente heeft gewoon teveel om op te noemen. > Kijk zelf maar!

Nachtje weg in Twente

Wie wil er nu niet wakker worden van fluitende vogels, ritselende bomen en ruisende watertjes? De gordijnen openschuiven en verblind worden door de groene schoonheid der natuur? Verwend worden met een authentiek Twents ontbijt? Toegegeven: dat klinkt paradijselijk. Maar van het imago van de bescheiden, nuchtere Tukker blijft weinig over zo.

Tukkers

En dan hebben we de grenzeloze gastvrijheid van de Twentenaren nog niet eens genoemd. Het zit in de volksaard van de Tukkers, ze ontvangen je met open armen en stapels krentenwegge. Maak je borst maar nat, want de Twentse B&B’s zijn experts in hartelijkheid. Gelukkig weten ze ook wat privacy is, want je zit niet de hele tijd te wachten op zo’n gezellige Tukker tijdens een romantisch weekendje met je geliefde.

Dus lieve mensen, een nachtje weg doe je in? Je mag drie keer raden! Precies, in 1 keer goed: Twente! Er is maar 1 probleempje. We hebben het al vaker gezegd. Je zult veel langer willen blijven, want wat is nou 1 nachtje in zo'n heerlijke streek? Je bent gewaarschuwd!

Wat vind je van dit artikel?