navigatie overslaan
Familieattracties

Familieattracties

Kom op, Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! In Twente zijn genoeg familieattracties, alleen voor je kind of juist voor jullie samen. Kinderuitjes in overvloed! Klim en klauter in het speelbos. Ga op ontdekkingstocht in het museum. Leef je uit in het pretpark. De leukste uitjes vind je hier.

Noem uit je hoofd drie dingen die te beleven zijn in Twente? Lukt niet? Jammer, je weet niet wat je mist! Kom eens een kijkje nemen in onze prachtige regio en laat je verrassen door het aanbod aan familie uitjes die Twente te bieden heeft.

Je wilt er met je gezin eens helemaal lekker uit. Dat snappen wij maar al te goed. Even uitwaaien in Twente is dan precies wat je nodig hebt. Lekker even de telefoon, de laptop en het thuisonderwijs thuis laten en weer even klikken met elkaar als gezin.

Geen ingedutte regio

In Twente zijn we Herman Finkers nog altijd dankbaar voor zijn onvergetelijke 'Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd iets te doen'. Tja...

Twente is alles behalve een ingedutte regio. Er is hier ontzettend veel te doen. Voor een gezin met kleinere kinderen is er bijvoorbeeld het nostalgische familiepretpark De Waarbeek in Hengelo, een pretpark met de leukste familieattracties in Twente. Voor de allerkleinsten zijn er attracties als de Muizenstad, de Eendencarrousel en de Lazy Pompoen. Het enige waar je tijdens een bezoek aan De Waarbeek je telefoon voor nodig hebt, is het plezier op het gezicht van je kinderen vastleggen op foto's.

Voor oudere kinderen, jongeren en zelfs voor jou als volwassene is er ook meer dan voldoende entertainment om een fantastisch leuke dag te hebben. Denk bijvoorbeeld aan over het water zoeven op een van de Zweefbanen of lekker vliegen met je eigen ufo. Een attractie met de naam Skyflyer beloofd gewoon al leuk te zijn. En het allerbeste nieuws is dat een dagje De Waarbeek ontzettend betaalbaar is. Voor een vast bedrag mag je de hele dag onbeperkt gebruik maken van de nostalgische attracties, eten en drinken. Waar kom je dat nog meer tegen? In Twente kan het!

Naast de nostalgie van De Waarbeek, kent Twente nog een fantastisch attractiepark. In Avonturenpark Hellendoorn kun je je hart ophalen als je van uitdagende attracties houdt. Voor de allerkleinsten biedt Avonturenpark Hellendoorn is er een heus Dreumesland met onder andere de Berenboom, het huisje van parkmascotte Baba en zijn vrouw Bella. Ook kunnen de kinderen terecht in het Bella's Swingpaleis waar ze naar hartenlust mee kunnen zingen en dansen met de muziek.

Grotere kinderen kunnen zich vermaken met spectaculaire attracties als De Rioolrat, De Tornado en De Wild Waterval. Plezier gegarandeerd in een park dat bekend staat om zijn korte wachttijden bij attracties en waarbij de attracties allemaal op korte afstand van elkaar gesitueerd zijn.

Entertainment voor thrillseekers

Heb je oudere kinderen die een nostalgisch pretpark te saai vinden? Of ben je zelf nogal avontuurlijk ingesteld? Breng dan een bezoek aan het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Laat je dagelijkse leven even achter je en stap door de deuren van dit prachtige park. In groepsverband ga je met elkaar, want samenwerking is belangrijk in dit park, én met de natuur aan de slag.

Je ontdekt in het Outdoor Challenge Park, dat ook heel erg geschikt is voor bedrijfsuitjes, dus laat je baas zeker weten hoe enthousiast je bent geworden, de survivaller in jezelf. Weer of geen weer, het altijd mogelijk om de strijd met jezelf en de elementen aan te gaan. Je kunt hier ook je elektrische fiets opladen en er is altijd tijd voor een kop koffie met een lekker stuk appelgebak om de dag eens bij te evalueren.

Natuurbeleving voor de kleintjes

Wil je natuur liever wat minder intens beleven? Breng dan met je kinderen eens een bezoek aan Natura Docet Wonderryck Twente Denekamp. Hier beleef je de natuur door de ogen van de dieren die er in leven. Een prachtige belevenis voor de kleinere kinderen, die er ook nog wat van opsteken en na de vakantie trots op school kunnen vertellen wat ze allemaal in Twente geleerd hebben.

Van Natura is het een kleine stap naar het Natuurmuseum Holterberg in Holten. Hier zijn meer dan duizend dieren en vogels te bewonderen. Het natuurmuseum heeft daarmee een van de grootste collecties van dieren van Europa. Zomaar in Twente. In 11 prachtige diorama's zijn de dieren in hun natuurlijke houding te bewonderen.

Quality time in Twente

Je leest het, in Twente is het mogelijk om even met z'n allen tot rust te komen, actief te genieten of wat passiever wat te leren over de natuur. Jullie praten nog weken na over jullie prachtige vakantie in Twente. Doe je zelf een plezier en boek een weekje quality time in Twente.