Familieattracties

Kom op, Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! In Twente zijn genoeg familieattracties, alleen voor je kind of juist voor jullie samen.

Verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  24 uur in de stad: Almelo, Hengelo en Enschede hebben genoeg te bieden.

 2. Slaaptijd!

  Buiten wakker worden... Nou ja, bijna buiten! Thuiskomen in Twente.

 3. Slaaptijd!

  De 5 mooiste groepsaccommodaties in Twente voor 10 tot 19 personen

  geschreven door Maryke
 4. Doe-tips

  5 Leuke familie uitjes in Overijssel waar je ook nog eens lekker kunt eten

  geschreven door Maryke
 5. Doe-tips

  14 Twentse tips voor coronaproof uitjes of vakantie op 1,5 m.

 6. Doe-tips

  CuliTour: zie, hoor, ruik en proef Twente vanuit je eigen mobiele restaurant

 7. Doe-tips

  Lucky Basket: Een goed alternatief op lunchen, borrelen of dineren.

 8. Doe-tips

  6 Indoor familie uitjes in Twente, Overijssel

  geschreven door Maryke

Familieattracties

Kinderuitjes in overvloed! Klim en klauter in het speelbos. Ga op ontdekkingstocht in het museum. Leef je uit in het pretpark. De leukste uitjes vind je hier, zoals;

Avonturenpark Hellendoorn

Met het hele gezin naar Avonturenpark Hellendoorn: het ideale gezinsuitje! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows. Twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen, een waterspeelpark met zonnige ligweide en nog veel meer!

Avatarz Nature Park

Veilig klimmen in het ecologische klimbos Avatarz door de hoge bomen met meer dan 100 verschillende sportieve ‘challenges’, balanceren over kabels, balken, touwbruggen en netten, en uiteindelijk terug over de langste zipline van Nederland zweven! Het park biedt je daarnaast nog veel meer leuke arrangementen rond sport- en spel- en outdoor games.

Natura Docet Wonderryck

Als bezoeker maak je kennis met de wonderen van de natuur en ervaar je de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. Zo zie je bijvoorbeeld Twente door de ogen van een torenvalk en loop je door de Wonderkamers die vol staan met dieren, van ijsvogel tot paradijsvogel en van vogelbekdier tot zeekrokodil.