Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Memory Vrijheidmuseum

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het museum is ingericht als een themapark waarin de bezoeker de periode 1935-1945, vanaf de opkomst van het Nationaal Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleeft.

Het themapark bestaat uit een aantal diorama’s met markante gebeurtenissen uit deze periode. De diorama’s worden afgewisseld met fotomateriaal en vitrines met authentieke voorwerpen uit deze periode. Ook zijn er belevingsunits waar het mogelijk is om de oorlog en de bevrijding van dichtbij mee te maken. Zo is het mogelijk om in een Duitse bunker te zijn tijdens de invasie op de stranden van Normandië, te voelen hoe het is om ondergedoken te zitten en de bevrijding te vieren. Speciaal voor de jeugd is er een lokaal ingericht waarin les wordt gegeven over het onderwerp oorlog en bevrijding.

Of bekijk de website www.memorymuseum.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 12:00 - 17:00
woensdag 12:00 - 17:00
donderdag 12:00 - 17:00
vrijdag 12:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

contactinformatie

voorzieningen

  • Cultuur
  • Cultuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter