Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress.

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Rick

Die files op de snelwegen stellen niets voor in vergelijking met de spitsuren bij jonge gezinnen. Gelukkig hebben we in Twente nauwelijks files. De kans is groter dat we stapvoets achter een tractor rijden. Ook niet ideaal, maar wij Tukkers krijgen daar geen stress van. Nergens voor nodig.

Maar wat als je geen Twents DNA hebt? Wat als jij gewoon moe en gestrest bent van alles? Dat je niets anders doet dan achter de feiten aanlopen, de hele dag? Om dan ’s avonds uitgeblust op de bank te ploffen? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Kijk eens in de spiegel en wees eerlijk: dit is geen leven.

Hoe houd je de boel thuis dan soepel draaiende, onder tijdsdruk? Hoe zorg je dat er meer tijd overblijft voor elkaar? Want er is tijd zat, echt waar. Hier, vanuit Twente, drie goedbedoelde tips om zonder blikschade door de spits heen te komen en het ook nog gezellig te houden. Zelfs tijdens de aankomende feestdagen …

Tip 1: Hoezo spitsuur!?

Wie is nou de chef planning in huis? Precies. Word je graag wakker met het wereldnieuws? Sta iets eerder op dan de rest. Ga je vaak in de spits met tegensputterend kroost naar de supermarkt? Wat doe je jezelf aan! Laat die boodschappen lekker voor de deur afleveren.

Tip 2: Mono!

Tijd met elkaar is tijd voor elkaar. Zonder digitale middelen. Mono, zoals dat tegenwoordig heet (Ongestoord onderweg). Laat de kids lekker uitrazen in het bos, dek gezellig samen de tafel, maak een ontspannen avondwandeling met elkaar. In Twente hebben we natuurlijk makkelijk praten, met al die mooie wandelroutes. Maar je begrijpt wat we bedoelen.

Tip 3: Doe eens gek: verwen jezelf!

Jij moet ook weleens opladen. En dan bedoelen we niet dat vluchtige bakje koffie met je vriendin. Nee, we bedoelen écht opladen. De tijd nemen om weer dichter bij jezelf te komen. Een dagje - of doe eens gek, een weekend – wellness in Twente! Beetje dobberen in kruidenbaden, lekker uitpuffen in een stoomcabine. Even he-le-maal niks! Zodat je daarna weer als herboren de spitsuren aankan!

Rick

Rick is graag onder de mensen. Hij heeft dan soms (oké, best vaak) het hoogste woord, maar kan ook in stilte genieten. Observeren. Zijn zintuigen het werk laten doen. En daar komen verhalen van. Wat dan weer handig is als hij hoogste woord heeft.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: Tukkers zijn trotse mensen. We zijn zelfs trots op de A1.

  Geschreven door Andre
 2. Typisch Twents

  Tukkers delen 13 leefwijzen voor meer geluk. Taal en mentaliteit staan centraal.

  Geschreven door Andre
 3. Typisch Twents

  Tukker Sabine Uitslag: “Ik ben supertrots op mijn afkomst".

  Geschreven door Twentelife
 4. Kids

  5x wandelen in Twente met kinderen. Met leuke speel- en pauzeplekken!

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

twitter facebook